Подходящи етерични масла за вана

Масла за вана

Използването на етерични масла в банята е чудесно и има многобройни ползи. Не само че е много приятно, но е и много полезно за човешкия организъм.

Накисването в топла вана с етерични масла подпомага за усвояването им от тялото и за освобождаването на токсините.

Можете да използвате различни етеричните масла, за да се отпуснете след тежък работен ден, да се мотивирате за определени действия, да увеличите кръвообращението си, да подобрите състоянието на организма по време на болест и много други.

Чудите се кои са най-добрите етерични масла за вана? В тази статия ще ви представим 5 великолепни масла, които да използвате по време на следващата си баня.

Масло от иланг-иланг

Иланг Иланг е добро масло за вана

Етеричното масло от иланг-иланг действа много релаксиращо. Освен това то е страхотен афродизиак. Добавете го към ваната, за да се възползвате от уникалните му свойства. Просто се отпуснете и вдишайте прекрасния му аромат.

Масло от гераний

Етеричното масло от гераний традиционно се използва за намаляване на стресът и напрежението. Също така е чудесно средство за грижа за кожата. Използвайте го, за да изгладите набръчканата кожа и да балансирате нейната сухота и омазняване. Вземете вана и се възползвайте от уникални му качества, които ще подсилят цялото ви тяло.

Лавандулово масло

Лавандуловото масло е подходящо за вана

Лавандуловото етерично масло също е много успокояващо. Спомага за облекчаване на раздразнителността, гнева и чувството на неудовлетвореност. Добавете това невероятно етерично масло във ваната, вечер преди лягане, за да си осигурите спокоен сън през нощта.

Масло от кипарис

Египтяните, гърците, финикийците и критяните редовно са използвали етеричното масло от кипарис. То е страхотно и с времето ще ви помогне да развиете по-позитивен начин на мислене. Прибавете маслото към ваната и помогнете на организма да подобри вашето кръвообращение.

Масло от мента

Ментовото масло е подходящо за вана

Етеричното масло от мента има ободряващи качества. То съдейства за стимулирането на ума. Добавете маслото към ваната, за да се преборите с мудността и да събудите мотивацията си. Много е подходящо за лекуване на треска или болест, тъй като бързо подобрява състоянието на тялото.

Виж повече

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати