Петнадесет хитринки за по-млада и сияйна кожа

Млада и сияйна кожа

В живота идва момент, в който все по-усилено опитваме да прикрием признаците на възрастта. Обикновено на помощ идва гримът и различните козметични продукти, които стоят грижливо прибрани в шкафчето на всяка дама.

Ето 15 хитри начина за прикриване на годините, които ще погъделичкат самочувствието ви и ще ви накарат да се почувствате по-добре. Разберете как да имате по-млада и сияйна кожа.

1. Когато поставяте основа за грим, трябва да изберете светъл нюанс – противно на мнението на много жени, които се доверяват на тъмния. Той обаче състарява. Изберете основа в по-светъл от този на кожата ви цвят, който ще ѝ придаде свежест и енергия.

2. Заложете на кремообразните продукти – пудра, руж или друг продукт, който ползвате. Нека не бъде прахообразен, а течен.

3. Не злоупотребявайте с коректора за лице – поставяйте го в умерени количества там, където е необходимо, за да изглежда кожата ви млада.

4. Очната линия трябва да бъде опушена – за да придадат млад, свеж вид на очите ви.

Правилното поставяне ще направи кожата ви по-млада и красива

5. Ако обичате сенките... – изберете преливащи нюанси или матови цветове. Блестящите създават грешна визуална представа за наличие на бръчици, а розовите – уморен вид на кожата.

6. Спиралата – вашата нова приятелка! Не я пропускайте, тя е ценен акцент, който играе във ваша полза. Тя отваря окото, прави го по-голямо и завърша по прекрасен начин цялостния вид на лицето.

7. Правилно поставяне на спиралата – само на горните клепачи! Ако нанесете и върху долните, ще се създаде ефект на увиснало око.

8. Подчертавайте веждите си – ако не са изразителни по принцип. Лекото боядисване или гримиране с помощта на четчица, би придало напълно нов вид на лицето ви и ще направи кожата ви млада.

9. Червилото – оставете яркото настрани. Заложете на светлите, меки тонове, бонбонените нюанси, които правят устните сочни, големи и жизнени.

10. Гъста и къса коса – хубаво е прическата ви да бъде ефектна и ефирна. Хубаво е косата да бъде до раменете или малко под тях. Така по-лесно ще я оформяте и поддържате в блестящ вид.

11. Правата коса е по-доброто решение – това е така, понеже да по-добре приема формата на лицето и му приляга повече от къдравата, независимо от възрастта.

Късата и обемна коса подмладява

12. Кажете Да на бретона! Той сваля доста годинки. Трябва да бъде дълъг до веждите, прав или настрани.

13. Внимавайте с боядисването – ако сте решили да смените цвета, знайте, че тъмните нюанс състаряват, а светлите подмладяват. Светлокестеняв, меден, златист или друг цвят – важното е да е светъл. Може да опитате и кичури, стига да не са твърде различни, контрастни цветове.

14. Забравете за кока – когато си правите прическа, оставете косата небрежно да пада на раменете. Или направете нещо друго, но не и кок, защото той придава изразителност на чертите на лицето, което не е подходящо за дамите в по-зряла възраст.

15. Използвайте аксесоари за коса – закачливи, атрактивни, те придават онзи младежки вид, към който се стремите. Диадема, фиба или друго украшение, нека то бъде акцентът във визията ви.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати