Съвети за борба с тъмните кръгове под очите

Тъмни кръгове под очите

Хората, които не страдат от този проблем, са много малко и са големи късметлии. Останалите са принудени да виждат тъмни кръгове под очите си още от ранни зори. Това е проблем, появата на който би могла да бъде вследствие на редица фактори – лоши навици, недоспиване, твърде много стрес, твърде много слънце и т.н.

Сигурно се чудите как бихте могли да премахнете тъмните кръгове? Ето няколко начина: Нека най-напред споменем възможните причини за появата на тъмни кръгове под очите.

Те биха могли да бъдат резултат от хиперпигментация, която сте наследили от ваш близък или родител. Тя се третира с избелващ крем, а в случай че не видите резултат, може да преминете към друго лечение след консултация със специалист.

Не можете да прибегнете към нищо освен към грима, ако самата структура на костите ви е такава. Когато очите са по-вдлъбнати се получава сянка, която създава тъмен ефект около очите.

Третата причина е най-притеснителна, защото става дума за някакво възпаление на кръвоносните съдове. То би могло да се получи заради алергия, липса на сън, продължително стоене пред компютър, умора, дехидратация. В този случай опитайте да живеете по-здравословно, за да подобрите цялостното си състояние, не само това на очите.

1. Макиаж

Коректор за под очите

Гримът е един от начините за прикриване на тъмните кръгове около очите. Повече фон дьо тен, пудра или коректор, използвайте продуктът, който най-добре пасва на кожата и предпочитанията ви. Когато се кръговете се прикрият, лицето сякаш засиява и вида ви придобива напълно ново и по-свежо излъчване. В козметичните вериги се предлага изобилие от продукти и марки с такова предназначение. Определено имате избор!

2. Подходяща козметика

Ако забравим за прикриването на кръговете, когато излизате навън и се фокусираме върху премахването им завинаги, то нещата стигат до лечение и постоянно третиране. Нуждаете се от крем срещу тъмни кръгове, богат на витамин Е и С, колаген и еластин. Ако сте в зряла възраст, е добре да си вземете продукт, съдържащ алфахидрокси киселина. Тя стимулира проникването на активните съставки в кожата и унищожаването на мъртвите клетки. Бъдете внимателни, изберете продукт според типа кожа, който имате или просто се консултирайте със специалист, който да ви насочи към терапия или подходяща козметика.

3. Лекарска намеса

Консултирайте се с дерматолог, ако имате тъмни кръгове под очите

В случай че тъмните кръгове под очите ви са твърде наситени и изострени и не можете да се отървете от тях, потърсете помощ от дерматолог. Може да се нуждаете от по-специална процедура като корекция с лазер, химически пилинг или нещо друго. Избелващите кремове също са опция, но изискват повече време за видим резултат.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати