Как да се справите със стриите?

Как да се справите със стриите?

Ужасните стрии, които сриват самочувствието ни със земята, веднага щом ги забележим... за съжаление ги има. Те са досадни, упорити и трудно заличими. Вероятно сте опитали различни кремове, лосиони и други козметични продукти и процедури. И те все още си стоят там.

Истината е, че няма как да ги заличим, можем да ги прикрием, но те ще си останат върху тялото ни. Не ни остава друго, освен да ги приемем. Те не потъмняват и не избледняват от слънцето, така че това също не е вариант, който може да ви помогне да се отървете от стриите.

И все пак, ето някои неща, които могат да ви бъдат полезни в борбата с тях и най-малкото – да възвърнат самочувствието ви.

Премахване на стрии

Причините за появата на стриите могат да бъдат няколко: при нарушения, свързани с хормони, вследствие на бременност, появила се твърде рано – между 18 и 20-годишна възраст и заради рязка промяна в теглото. Това е и може би най-често срещаната причина – при внезапно напълняване или отслабване.

В случай че забележите поява на стрии, започнете третиране с кремове, съдържащи колаген, различни масла, еластин и елементи, подпомагащи възстановяването на кожата. Така те няма да успеят да се разпрострат върху тялото, ще си останат малки и едва забележими. Зехтинът също е ефикасно средство срещу тях. Може да нанасяте върху засегнатите области.

Ако стриите са се появили преди години и сега сте решили да предприемете мерки срещу тях, първо, потърсете мнението на професионалист. Нещата, които вероятно ще чуете и ще ви бъдат препоръчани, са терапия с лазер и процедура, наречена микродермабразия.

Стрии

Последната изисква предварително подготвяне на кожата и третирането ѝ със специален крем за период от един или два месеца.

Добре е да се храните здравословно и да се движите повече, за да поддържате форма. Това също би могло да помогне за заличаването на стриите. Ограничете солта, готовите храни, сладкишите и газираните напитки. Наблегнете на плодове, зеленчуци, риба, месо, зехтин, вода, млечни продукти и такива, богати на витамини С, Е и А.

Виж повече

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати