Шест съвета за здрави и красиви стъпала!

Красиви и здрави стъпала

Те поемат цялото натоварване през деня, а сякаш ги щадим най-малко. Необходимо е да полагаме съответните грижи за стъпалата си, за да намалим риска от болка, възпаления и всякакви други проблеми.

Ето няколко съвета, с които ще се радвате на здрави и красиви стъпала.

1. Щом се приберете вкъщи, накиснете краката си в хладка вода за около 10-15 минути. Щом кожата омекне, погрижете се да свалите мъртвата кожа от петите с помощта на пемза. Ще се почувствате по-облекчени и отпуснати след тази процедура.

2. Подарете бърз масаж на ходилата си, нанасяйки специален крем за предпазване от гъбички. Така ще омекотите кожата и ще защитите краката си от възпаления и инфекции. Масажът помага за стимулиране на кръвообращението и отпочиване на цялото тяло.

3. Масаж с топки – сигурно сте виждали специалните мини топчици, които се поставят под ходилото. Когато движите крака си напред-назад, стъпвайки върху топката, тя приема функцията на масажор. Няколко минути са достатъчни, за да почувствате пълно облекчение.

4. За да се справите със запарването и неприятната миризма, направете разтвор от няколко капки етерично масло от лавандула и градински чай. Нека водата бъде топла, не гореща. Потопете краката си за пет минути и извадете. Освен че ще се освежите, ще премахнете лошата миризма от краката.

Грижа за стъпалата

5. Третиране със зехтин – той е известен със своите заздравяващи и благоприятни свойства. Редовното му нанасяне върху ноктите, ще ги поддържа здрави и гладки. Може да разнесете и по кожичките на ноктите, за да бъдат по-меки и да не ви създават проблеми.

6. Грижа за ноктите – те са в основата на красивите краката. Снабдете се с необходимите инструменти – пила за нокти, нокторезачка, лосион и т.н. Изрежете, оформете, може и да лакирате, ако желаете. Знайте че краката привличат повече внимание, отколкото си мислите, особено през топлото време, когато са на показ.

Тези съвети ще ви помогнат да имате здрави и красиви стъпала, които да показвате гордо. Превърнете ги във ваш навик, защото краката са наши неизменни помощници. Трябва да се грижим за тях!

Виж повече

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати