Тайната за гладки и красиви пети

Гладки пети

Вероятно забравяте да обърнете внимание на тази част от краката. Прибирате се, вземате душ и се отдавате на почивка, без да забележите състоянието на петите си. Това трябва да се промени. Ако се замислим, те носят тежестта на тялото през целия ден, често са жертва на обелвания, охлузвания и рани от неудобни обувки.

Пък и никой не обича груби и напукани пети. Тази част от краката е изложена на показ, особено през лятото, когато е топло, носим отворени обувки или въобще не слагаме такива, на плажа сме, на почивка с приятели или с любимия човек. Важно за здравето на краката е да дишат, да бъдат обути в удобни обувки и разбира се да поддържате добра лична хигиена. Така, ще ги поддържате красиви, гладки и здрави.

Все пак, нека се върнем към грижата за петите. Ето един начин, който ще ви помогне да възвърнете мекотата и нежността на тази деликатна част от тялото. Тази процедура ще ви помогне да се почувствате още по-отпочинали след дългия натоварен ден.

Продуктите, които ще ви бъдат необходими са: етерично масло с приятен аромат и полезен ефект, 5 с.л. сода за хляб и душ гел.

Преди да се заловите за работа, накиснете краката си в топла вода за около 5 минути. Така кожата ще бъде по-мека, а и съставки ще дадат по-ефективни резултати, заради топлината на водата.

И така, вземете съд, в който да смесите содата, няколко капки от етеричното масло и малко количество душ гел. Разбъркайте добре до получаването на еднородна смес. Намажете петите си с нея. Може да го направите с ръце или с четка/гъба, както ви е по-удобно. Оставете за няколко минути, изплакнете и завършете с хидратиращ крем за тяло.

Грижи за пети

Тази смес ще ви помогне винаги да бъдете с красива и гладка кожа на петите, която няма да се напуква и бели.

Тайната с крие в содата за хляб и нейните полезни свойства. По отношение на краката, освен че подпомага регенерацията на кожата, тя се бори с гъбичните инфекции и неутрализира неприятната миризма. Истинско, просто и евтино откритие за красиви и гладки пети, което без съмнение намира място във всяко кухненско шкафче.

Виж повече

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати