Как да използваме фиксиращ спрей за грим

Поставяне на спрей за грим

Фиксиращият спрей за грим е още е една екстра, наложена от козметичната индустрия. Той би могъл да се окаже доста полезен, особено ако ви предстои по-специална изява или случай, и се нуждаете от по-дълготраен грим.

Може би сте виждали как професионалните гримьори работят с този продукт, но истината е, че той е достъпен за всички и вие също бихте могли да се възползвате от предимствата му вкъщи.

Работата на фиксиращия спрей за грим е да запази грима по-наситен, свеж, все едно сме го нанесли преди минути, за по-дълго време. Преди да си купите такъв, е препоръчително да разберете какъв е съставът му. Много такива продукти са с високо съдържание на алкохол, който може само да навреди на кожата. Ето защо, стъпка 1 е проверка на състава на спрея!

Макар че името му подсказва, нека споменем и че спреят се използва, когато напълно приключите с грима. Може да го нанесете по 2 начина: директно, пръскайки с него или върху четка, с която да го поставите по цялото лице.

Ако решите да действате по стандартния начин, нанасяйки продукта директно, трябва да пръскате от поне 20 см разстояние. Задължително затворете очи и задръжте дъха си, докато го правите.

Спрей за грим

Може да помолите и някой друг да го направи, ако ви е трудно да го нанесете сами. Не забравяйте да разклатите шишенцето преди употреба. Професионалистите посочват най-лесния и ефективен начин за нанасяне на спрея директно от флакона: най-напред напръскайте лицето на кръст (Х), след което продължете с още един слой с Т-образна форма.

Важно да се отбележи е, че ако се нуждаете от фиксиращ спрей през лятото, купете продукт, в чийто състав има слънцезащитен фактор! Щом го поставите върху лицето веднъж, не трябва да се опитвате да го махате по никакъв начин. Необходимо е да оставите спрея да изсъхне, за да свърши качествено работата си, а именно – да задържи грима в най-свеж вид по-дълго време.

В случай че имате изключително чувствителна кожа, по-добре избягвайте фиксиращите спрейове, защото могат да предизвикат кожно раздразнение, поява на пъпки или други кожни проблеми!

Виж повече

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати