Тайните за красота на Алиша Кийс

Алиша Кийс

Няма как да сте запознати с абсолютно всички музикални изпълнители, подвизаващи се в наши дни на сцената, но бихме се изненадали, ако не сте чували за Алиша Кийс. Родената през 1981 г. в Ню Йорк соул и ар ен би изпълнителка всъщност се казва Алиша Оджело Кук и постига своя пръв успех през 2001 г., когато на пазара пуска първия си албум, кръстен Songs in A Minor.

Тук обаче няма да ви запознаваме с нейната биография, а ще ви обърнем внимание на нещо съвсем различно и нетипично за света на звездите - през 2016 г Алиша се показва пред публиката изцяло без грим по лицето си.

Това се случва по време на фотосесия, съпътстваща излизането на поредния ѝ хитов албум, кръстен Here. Именно нейната поява в тази фотосесия дава началото на нова тенденция в модата, кръстена простичко nomakeup (без грим).

Тенденцията nomakeup продължава да е активна и в наши дни, макар че от появата на Алиша Кийс без грим са изминали вече 3 години. Затова тук ще ви запознаем по-подробно с нея, защото макар в превод nomakeup да означава без грим, това не означава, че той се превръща в тема табу.

Идеята на nomakeup е жените да не се притесняват да показват истинската си кожа, покривайки я с безброй пластове пудра или фон дьо тен. Може спокойно към визията да се добави червило, спирала или лек молив за вежди, но с идеята да се гони естествен и натурален вид.

Тайните за красота на Алиша Кийс

За да има успех подобна визия е необходимо естествено кожата да изглежда свежа и чиста. Използването на почистваща, ексфолираща и хидратираща козметика е задължително за тази цел. А Доти, гримьорката на Алиша Кийс, използва и нефритени ролки, за да може нашумялата ар ен би изпълнителка да излиза спокойно пред публиката си и без грим.

Но не само грижата за кожата е важна. Не забравяйте да прилагате ексфолиращи процедури и върху устните си, да полагате грижи за миглите и веждите си, както и за косата си. Използването на слънцезащитни продукти е абсолютно задължително.

И не на последно място-знаете, че красотата идва от вътре. Забравете за вредните навици (тютюнопушене, алкохол и т.н.), започнете да се движите по-активно и заложете на правилен хранителен режим. Едва тогава ще можете спокойно и вие да излизате без грим и да се радвате на визия, подобна на Алиша Кийс.

Виж повече

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати