ezine.bg»Статии»Красота»Лице и Тяло»Правилна грижа за кожата на лицето

Правилна грижа за кожата на лицето

Правилна грижа за кожата на лицето

Всяка жена знае, че за да изглежда добре, трябва да се грижи за кожата си редовно. Поддържането на здравата и красива кожа изисква използване на подходяща козметикалосиони, маски за лице и кремове, които съответстват на вашия тип кожа. Не е необходимо да посещавате салони за красота, за да изглеждате добре. Можете да се справите и сами вкъщи с тази задача, стига да проявите постоянство в грижата за кожата на лицето.

Първо трябва да обърнете внимание, че за да подготвите лицето за усвояване на полезните вещества и витамини от крема, който нанасяте сутрин и вечер, трябва да го измиете с топла вода. После може да третирате с кубче лед.

Как да хидратирам, подхраня и защитя кожата си?

За хидратиране може да използвате дневен крем, съдържащ антиоксиданти, които забавят стареенето. Правете си маски с натурални продукти, може да откриете различни идеи, стига само да потърсите.

Сухата кожа трябва да се хидратира както сутрин, така и вечер. Ако ви предстои излизане, направете го час преди това. Имайте предвид, че сапунът, дори да е антибактериален, изсушава кожата. Същото прави и дългият топъл душ, ето защо не се застоявайте в банята за повече от 15 минути, особено ако сте пуснали горещата вода и сте като в сауна.

Правилна грижа за кожата на лицето

Ежедневно трябва да снабдявате кожата си с витамини и полезни вещества, съдържащи се в различни маски и кремове. Козметичните продукти с защитна функция ще ви помогнат да възстановите предпазващия слой на кожата си.

Кремовете се избират според сезона. При по-студено време и ниски температури, ви трябва по-мазен, а през лятото – такъв с ниско съдържание на мазнини. Стремете се продуктът, който изберете, да е с колкото се може по-голямо съдържание и разнообразие от витамини.

Как правилно да почиствам и тонизирам кожата си?

Вятърът, прахът и мръсотията са най-големите врагове на кожата по всяко време на годината.

Почиствайте лицето си от тях ежедневно с помощта на скраб или лосион, подходящи за вашия тип кожа. Ако си правите пилинг, хубаво е да не е повече от веднъж седмично, защото може да раздразни кожата.

Правилна грижа за кожата на лицето

Купете си и подходящ тоник за лице, за да освежите лицето си по най-добрия начин.

Вътрешно обогатяване на кожата

То се случва посредством храната, която приемате. Ето защо, консумацията на витамини и минерали е изключително важна. Те ще подобрят еластичността на кожата, ще забавят стареенето, поддържайки я млада и сияйна, ще ограничат появата на бръчки, ще подобрят регенерацията на клетките, ще съдействат за пречистването ѝ.

Специалистите препоръчват да откажете цигарите, ако сте пушач, защото те са един от основните фактори, които пречат на кожата да бъде красива, гладка и без бръчки.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати