Знаете ли как да подготвите кожата си за есента?

Погрижете се за кожата си преди есента

Сега, когато есента е пред нас, е време да се погрижим за кожата си и да ѝ помогнем да се адаптира към промените във влажността на въздуха и температурата.

Ето три стъпки с които лесно ще подготвим кожата за есенния сезон.

Почистване на лицето

Докато през лятото можем да се измъкнем с използването на по-лек почистващ продукт, то през есента се налага да използваме лосиони и гелове, които да не лишават кожата ни от овлажняване. Когато търсите добър почистващ продукт, избягвайте тези които съдържат SLS (натриев лаурил и натриев сулфат), защото тези съставки са доста агресивни и дразнят кожата.

Ексфолиране

Ексфолирайте кожата преди есента да е дошла

Ексфолирането на кожата е може би най-важното нещо, което трябва да се направи в момента. Продуктите като скраб и пилинг идват на помощ, за да ни помогнат да се освободим от мъртвите клетки. Избирайте продукти, които не са много агресивни, за да избегнете лезии и обриви.

Хидратация

Хидратирайте кожата на лицето и тялото си добре. Увеличете приема на вода и преминете към по-богат хидратиращ крем и лосион, за предпочитане са тези, които са на маслена основа. Най-подходящите кремове и лосиони в случая са тези, които съдържат масло от жожоба.

И накрая не забравяйте, че през есента кожата също се нуждае от слънцезащитен крем, изберете подходящият за вас и спокойно се наслаждавайте на есенните разходки в парка.

Виж повече

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати