Как правилно да се нанасят маски на лицето, как да се приготвят и отмиват

Как правилно да се нанасят маски на лицето, как да се приготвят и отмиват

Дамите обръщат голямо внимание на състоянието на кожата си и не щадят време и усилия да се грижат за нея. Красивата, еластична и сияйна кожа не само създава асоциации за младост и здраве, но и откроява блясъка на очите, подчертава всички положителни черти на лицето.

Използването на маска за лице е начин за поддържане на кожата, но това не е толкова прост процес, колкото изглежда. Има правила, които трябва да се знаят и прилагат, за да не се стигне до обратен ефект.

Как да подготвим кожата си за процедурата, как да си направим маска, начини за нанасяне и отмиване - това са въпросите, на които ще се спрем накратко.

Подготовка на кожата за маска

Когато трябва да е почистена от всякакви продукти - фон дьо тен, грим, дори редовния подхранващ и овлажняващ крем. Подходящи за целта са тоалетно мляко, лосион, тоник. Ако не сте ползвали нищо, просто измийте лицето с вода.

Подготовка на маска

Как правилно да се нанасят маски на лицето, как да се приготвят и отмиват

- Подгответе малка удобна стъклена или порцеланова посуда за маската;

- Изберете подходяща мерителна лъжица за смесване на компонентите;

- Изберете най-подходящите съставки, които са само пресни.

- Смесете съставките и пригответе маската според рецептата.

Прилагане на маската

- Застанете пред огледалото и нанесете продукта върху отделни зони или върху цялото лице със специални четки, шпатули или с голи ръце;

- Не съхранявайте маската за бъдеща употреба, това може да има негативни последици;

Как правилно да се нанасят маски на лицето, как да се приготвят и отмиват

- Приберете косата под кърпа или шапка за баня, за да не се цапа или да пречи;

- Нанесете маската с шпатула или с ръце. Движението е от брадичката към линията на ушите; от ъглите на устните към средата на ушите; от средата на челото до слепоочията. Маската не се нанася плътно около устните и очите, освен ако не е специално за тези зони. Времето до отмиване и добре да се прекара в легнало положение и слушане на музика или друго релаксиращо състояние.

Маските действат средно от 15 до 30 минути. Ако усещате здраво дърпане или прищипване на кожата, изплакнете маската веднага. Може да не е за вашия тип кожа.

Отмиване на маската

Отмиването се прави със специална мека гъба, намокрена с вода. Не бива да се трие силно, а само се сваля с леки движения.

След свалянето на маската лицето се измива с топла или хладка вода при суха или мазна кожа. Нанася се овлажнител, най-добре стандартен. Домашната маска ще остави кожата ви кадифена мека и сияйна.

Виж повече

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати