Как да се отървете от бенка с домашни средства

Бенка

Използваме какви ли не средства и способи за почистване на лицето си от акне, черни точки и други несъвършенства, които пречат на красивата гледка в огледалото. И когато най-накрая си помислим, че сме успели, виждаме как по лицето, шията или на друго място по тялото се е появила бенка. Понякога може да бъде съвсем незабележима, но друг път – тотално да развали представа ни за красота.

Отстраняването на бенките не е толкова просто, особено ако ползваме грим. Всъщност, има други начини, които ще ни помогнат в борбата за заличаването ѝ. Преди да използвате който и да е от тях, се консултирайте с лекар, тъй като има случаи, в които не трябва да пипате бенката, защото може да навредите на здравето си.

Ако специалистът ви даде зелена светлина да действате, може да изпробвате някои от следващите методи. Ето как да се отървете от бенка с домашни средства:

1. Сок от ананас – той би могъл да намали видимостта на бенката. Потопете тампонче или памук в сока и нанесете върху нея.

2. Сок от глухарче – той има същото действие и може да направи бенката почти незабележима. Третирайте по същия начин като със сока от ананас. С помощта на тампон, нанесете върху бенката. Глухарчето съдържа витамин С, който ще помогне за отърваването от проблема. Резултатът ще бъде на лице след няколко процедури.

3. Рициново масло и мед – потопете тампон в получената смес, нанесете върху бенката и оставете за 30 минути. Изплакнете с измиващ гел. Процедурата се прави всеки ден, докато не забележите промяна. Рициновото масло може да бъде заменено с ленено семе.

Премахване на бенка с рициново масло

4. Вазелин – нанесете върху бенката, без да почиствате. Резултатът ще бъде видим до месец.

Методи за отстраняване на бенки, прилагани в клиники

1. Оперативна намеса – това е най-старият начин за премахване на бенката, което не е особено приятно, а и след това се налагат шевове.

2. Лазерно премахване – съвременните технологии си пробиха път и в медицината. Процедурата се извършва под упойка. Бенката се изгаря напълно и се заличава за дълго време.

3. Течен азот – процедурата е ефикасна, но и болезнена. Има риск от оставащи белези след нея.

Виж повече

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати