Възрастта атакува първо гърдите - грижете се за тях!

красиви женски гърди

Не трябва да питате една дама на колко години е. Тя е на толкова, на колкото се чувства. Колкото и млад и енергичен дух да имаме, обаче, с напредване на годините, признаците на възрастта не щадят никого.

Противно на онова, което си мислим – че най-напред ни издава лицето с чаровните малки бръчици, появили се по него, учени установиха, че частта от тялото, която възрастта атакува първо, са гърдите! Според направеното изследване, повърхностния слой на кожата там е по-деликатен и податлив на белезите на старостта.

Влизайки в козметичен магазин, дамите обикновено се насочват към дневни и нощни кремове против бръчки, които са за лице и шия. Гърдите често остават на заден план. Специалистите споделят, че именно те да подложени на вредното влияние на редица фактори, които могат да причинят загуба на формата, увисване, промяна в размера.

„Виновниците“ за това са бременността, рязкото покачване на тегло или пък свалянето на такова. Това предизвиква разтягане на кожата, която унищожава стегнатия вид на гърдите и естествената им форма, която до този момент е била идеална.

Ето защо избирайте продукти за външния си вид, не забравяйте и хидратиращия крем за кожа, с който да се погрижите и за гърдите си. Това ще забави проявата на признаците на възрастта. Освен за лицето и шията си, с него може да третирате и тази красива част от тялото си.

хидратиращ крем за кожа

Фактор, който също би могъл да навреди на гърдите, е слънцето. То вреди най-много през топлите летни дни, когато сте на плажа с любимите бански, чиято горна част обикновено е по-изрязана.

Препоръчително е винаги да сте подготвени със слънцезащитен продукт и да не забравяте да нанасяте и върху гърдите си. Вечер, когато захладнее, може да носите парео или тениска, която да ги покрие и предпази от вредните слънчеви лъчи.

И така, скъпи дами, когато полагате грижи за себе си и за външния си вид, не пренебрегвайте гърдите, защото именно те ще издадат годините ви, не лицето или друга част от тялото. Кожата там е нежна и деликатна, и не би могла да понесе вредното влияние от външните фактори без ваша помощ.

Виж повече

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати