ezine.bg»Статии»Красота»Козметика и Козметични Процедури»Как да се отървем от космите в ушите

Как да се отървем от космите в ушите

Румяна СалалийскаРумяна Салалийска
Ветеран
38414284
Има начини да се отървем от космите в ушите
5в1 Масажор за почистване и масажиране на лицето
Препоръчано за теб:
5в1 Масажор за почистване и масажиране на лицето
20.00 лв.
Виж ››

Почти цялото ни тяло е покрито с косми, единствените части без косми са, дланите на ръцете, устните и ходилата на краката. При някои хора окосмяването е по-голямо, особено при мъжете.

И като стана дума за мъжете, при тях е много характерно окосмяването в ушите, дори с напредване на възрастта то се увеличава, заради повишен тестостерон.

Косматите уши не представляват здравословен проблем, но ако не ви харесва начинът, по който изглеждате или се чувствате, може да ги премахнете с няколко познати и изпитани метода.

1. Скубане

Първият ви план за атака изисква пинсети и увеличително огледало. Уверете се, че използвате пинсета с тъпи краища или наклонена, но не и застроена, за да избегнете убождане. Бъдете търпеливи и не се изкушавайте да отскубнете няколко косъма наведнъж, не си струва дискомфорта. Този метод ще ви избави от космите в ушите за около 6 до 8 седмици.

2. Подстригване

Подстригването на космите в ушите е най-лесният начин за премахването им, на пазара вече се продават специални тримери с много удобни приставки. За съжаление, този метод изисква по-честа поддръжка, защото след като бъдат подстригани, те израстват отново след два-три дни.

3. Кола маска

Премахване на косми в ушите с кола маска

Кола маската е процедура, която ще ви отнеме не повече от 5 минути, може да посетите близкия козметичен салон или да си я направите сами вкъщи. Този метод също ви гарантира около 8 седмици без косми.

4. Крем за премахване на косми

Нарича се още крем депилатоар, той е много лесен за употреба, намазва се върху окосмената зона, изчаква се необходимото време и се отмива. Но при този метод е препоръчително първо да проверите съставките на крема, за да избегнете алергична реакция. За съжаление, и при този метод както при подстригването, космите израстват много бързо.

5. Лазерно обезкосмяване

Това е може би най-ефективната процедура за премахване на косми, но е и доста скъпа, защото ще са ви необходими поне от 6 до 8 процедури, за да има пълен ефект. Тя се извършва само от професионалист в специално оборудвани за случая салони.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest