Как да се отървем от зачервяването по лицето

Има как да се справите със зачервената кожа на лицето

Някои жени са късметлийки – тенът им е естествено сияен, гладък – сякаш са нанесли тониращ продукт. Други обаче страдат от различни кожни раздразнения, които най-често се изявяват под формата на обриви и зачервявания по лицето. Особено типично зачервяването по лицето е за чувствителната кожа.

През лятото тези несъвършенства не са толкова видими – тенът и слънцето ги скриват. През зимата обаче – заради студа, вятъра и други фактори от околната среда кожата ни става и по-чувствителна, и по-зачервена. Затова през по-хладните месеци на дневен ред идва въпросът: как да се справим със зачервяването по лицето?

На първо място, важно е да разберете какво ги предизвиква. Както вече казахме, те може да се дължат на студ или вятър, но не само: понякога дехидратацията също може да доведе до такъв ефект, както и неправилните и прекалено агресивни продукти – например такива, които съдържат киселини или са насочени да се борят с акне – обикновено такава козметика е крайно неподходяща за чувствителна кожа. Наблегнете на продукти именно за такава.

Крем против зачервяване

При различните кожни проблеми най-често се препоръчва дермокозметиката, или така наречената медицинска козметика. Причината – тя е насочена към конкретен проблем, а съставките са съобразени така, че да се борят с него.

Например в кремовете за суха кожа се съдържа хиалуронова киселина, която помага на влагата да се задържи; в кремовете за мазна кожа се съдържа салицилова киселина, която се бори с несъвършенствата; в кремовете за чувствителна кожа липсват парфюми и парабени; насочени са към успокояване.

Именно последните трябва да изберете, ако страдате от зачервяване. Освен всичко кремовете за чувствителна кожа изграждат и специална бариера върху лицето ви, която ще пази от агресорите, като например вятъра или студа.

Хиалуроновата киселина пък ще хидратира в дълбочина. Ако изберете био козметика, може да откриете, че в нея се съдържат и съставки от растителен произход, най-често – алое вера. То е подходящо особено много за студените месеци и се препоръчва в борбата със зачервяванията заради специалните си успокояващи, хидратиращи и антибактериални свойства.

Алое вера против зачервяване

Най-важното – да изберете продукт, който отговаря на типа кожа, който имате. Освен това в аптеките се продават и специална козметика, насочена именно срещу борбата със зачервяванията.

Виж повече

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати