Как да се справим с петната от пъпки

Премахване на петна от пъпки

Независимо дали сте се справили с пъпките веднъж завинаги, има едно нещо, което е неизбежно, и това са белезите, които остават след тях. Много от нас са преминали през изпитанията да експериментират с различни продукти, скъпи процедури и домашни маски за лице, но за съжаление, в повечето случаи, резултатът от всичко това е, раздразнена и зачервена кожа, а понякога дори и сериозни алергични реакции. Но нека всичко това да не ви плаши, все пак има някои средства за премахване на петната от пъпките.

Микродермоабразио

За тези от вас, които са с нисък праг на болка, микродермоабразиото може да се окаже малко мъчително, но резултатите обикновено си заслужават. Процедурата включва използване на струя с абразивни кристали за ексфолиране на кожата, които играят важна роля за намаляване на упоритите червени белези.

Химически пилинг

Може би си спомняте лицето на Саманта от Сексът и градът след тази процедура, не се притеснявайте, защото от тогава до сега химическият пилинг е изминал много дълъг път. Този тип пилинг се справя с редица проблеми. Млечната киселина, която се използва при тази процедура, всъщност идва от лактозата.

Дермални филъри

Дермалните филъри прикриват вдлъбнатите петна от пъпки

Дермалните филъри са за много вдлъбнати белези, въпреки това за да се запазят резултатите, лечението ще трябва да се повтаря през равни интервали, най-вероятно на всеки шест месеца. Първоначалната реакция на кожата ви може да бъде леко набъбване или зачервяване, но трябва да бъдете търпеливи и да изчакате магията да подейства.

Лечение с ретинол

Известен също като витамин А, ретинолът върши чудесна работа в борбата с отпушване на пори, стареене и петна от пъпки. Това е малко по-бавно лечение, но е много ефикасно, защото освен че заличава белезите, освежава кожата и я прави по-гладка. Случаите, в които трябва да избягвате лечение с ретинол е, ако имате розацея, защото кожата ви може да се раздразни и възпали.

Виж повече

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати