Пет навика, които влошават сухата кожа

5 навика, които влошават сухата кожа

Докато зимното време има тенденцията да влоши сухата кожа, много хора се борят с това състояние целогодишно.

Въпреки че често има генетичен компонент зад сухата кожа, много от нас по невнимание влошават състоянието на кожата си с на пръв поглед безобидни навици.

Така че, преди да похарчите цял куп пари за козметични продукти, които може и да не ви подействат, уверете се че не влошавате състоянието на кожата си с някои от тези вредни навици.

1. Не пиете достатъчно вода!

По тази тема е изписано доста, но ако наистина искате да се отървете от сухата кожа завинаги, решението се намира в чашата с вода. Адекватната консумация на вода е свързана със здрава, хидратирана и свежа кожа, така че пийте вода, ако искате да победите тази сухота, която ви мъчи.

2. Използване на грешен овлажнител!

Пет навика, които влошават сухата кожа

Докато овлажнителят има за цел да лекува сухата кожа, то грешният може да влоши цялостното и състояние. Ако използвате овлажнител с прекалено тежки съставки или такъв, който не е подходящ за вашият тип кожа, това ще ви причини повече вреда от колкото полза.

3. Горещите душове!

Горещият душ може да бъде чудесен начин за отпускане, но, от друга страна, изостря проблемите със сухата кожа. Колкото и приятен да е допирът с горещата вода през зимата, най-добре е да използвате по-хладка, особено за лицето и ръцете.

4. Пропускане на слънцезащитния крем!

Ако искате да поддържате кожата си здрава и еластична, направете слънцезащитния крем част от ежедневието си през цялата година. Дори когато навън е мрачно и облачно, не излизайте без този крем.

5. Използване на сапун

Този сапун, който седи около душа ви в продължение на шест месеца, трябва да бъде първото нещо, което да изхвърлите, ако искате да излекувате сухата си кожа. Сапуна изсушава външния слой на кожата и причинява възпаления.

Пет навика, които влошават сухата кожа

Известната американска дерматоложка д-р Тания Елиът разкрива едно от нейните тайни оръжия за суха кожа и това е добре познатият на всички вазелин. Тя го нанася на лицето си всяка вечер преди лягане на влажна кожа, по този начин кожата остава хидратирана за дълго време.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати