Разтягане на кожата след раждане - как да се справим?

Разтягане на кожата след раждане

Бременността може да внесе много промени по кожата ви. Повечето от тях изчезват след раждането, но понякога остава отпуснатата кожа.

Кожата е изградена от колаген и еластин, така че тя се разтяга и разширява когато напълнеете. Веднъж разтегне ли се кожата, тя трудно може да се върне към първоначалната си форма.

Разтегнатата кожа може да бъде емоционално разстройваща за жените, които искат телата им да се върнат в предишния вид.

Но това не значи, че трябва да се предавате. Ето някои неща, които можете да направите, за да стегнете отпуснатата кожа.

1. Кардио упражнения

Разтягане на кожата след раждане - как да се справим?

Кардио упражненията могат да помогнат за изгарянето на мазнините, както и да тонизират мускулите ви. Опитайте с бърза разходка, плуване, джогинг или каране на колело. Редовните упражнения ще ви помогнат в борбата с разтегнатата кожа.

2. Яжте здравословни протеини

Приемът на здравословни протеини ще ви помогне да укрепите добре мускулатурата си. Количеството протеини, което ви е необходимо, зависи от това колко упражнения правите, както височината и теглото ви.

3. Опитайте редовни силови тренировки

Разтягане на кожата след раждане - как да се справим?

Ако сериозно сте решили да се преборите с разтегнатата кожа, то силовите тренировки са много добър вариант за вас. Те ще ви помогнат да оформите и тонизирате мускулите си, а изграждането на мускулен тонус, ще окаже положителен ефект върху отпуснатата кожа.

4. Опитайте със стигащи кожата продукти

На пазара има много голямо разнообразие от продукти за стягане на кожата. Потърсете такива, които съдържат колаген, витамин С и ретиноиди, тези съставки ще ви помогнат, като увеличат нивото на колаген и еластин в кожата ви.

5. Пийте вода

Разтягане на кожата след раждане - как да се справим?

Освен че помага на кожата да остане добре хидратирана и по-еластична, водата помага и в борбата с мазнините. Правилният прием на вода в съчетание с упражнения също ще ви помогне.

6. Спа процедури

В СПА центровете вече се предлагат най-различни стягащи кожата процедури като масажи със специални етерични масла, лимфен дренаж или увиване на тялото в лечебна кал с водорасли и още много други.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати