ezine.bg»Статии»Красота»Домашни Процедури»Есенна грижа за ръцете

Есенна грижа за ръцете

Есенна грижа за ръцете

Тъй като кожата на ръцете ни е особено тънка, тя се влияе два пъти повече от излагането на студения есенен въздух и с това възникват проблемите като сухота, дразнене, лющене и напукване. Всички сме научени, че щателното миене на ръцете е най-добрата защита от бактерии, но постоянното миене на ръцете особено през есенно-зимния сезон, може да допринесе още повече за изсушаване и възпаление на кожата.

Не мийте прекалено много ръцете си и винаги избирайте неагресивен течен сапун или безводен дезинфекциращ гел за ръце. Друго, за което трябва да внимавате, е температурата на водата, мийте ръцете си само с хладка вода, за да избегнете сухота на кожата. Винаги нанасяйте крем за ръце след всяко миене на ръцете, за да предпазите и подхраните кожата им.

Ето какви други есенни грижи за ръцете трябва да полагате.

Ексфолиране на ръцете

Точно както ексфолирате кожата на лицето и тялото си, ще бъде от голяма полза да направите същото и на ръцете си. Изберете нежен ексфолиант, за да премахнете горния слой от мъртви клетки. А можете да си го приготвите и в домашни условия, ще са ви нужни само малко кафява захар и кокосово масло. Кафявата захар ще премахне мъртвите клетки, а кокосовото масло ще подхрани в дълбочина кожата на ръцете ви.

Съвет: Никога не ексфолирайте възпалена, напукана и пареща кожа!

Маски за ръце

Есенни маски за ръце

Прилагането на маска на ръце поне веднъж седмично, ще засили хидратацията на ръцете, което е крайно необходима грижа за ръцете през есента.

Винаги носете със себе си крем за ръце

Ако сте сигурни, че имате едно нещо в чантата си, нека това да е крема за ръце. Това ще ви позволи да овлажнявате ръцете си навсякъде и по всяко време, а когато го прилагате през целия ден, това ще ви гарантира мека и подхранена кожа.

Съвет: Изберете крем за ръце, който има в състава си масло от ший или лавандула, тези съставки бързо съживяват сухата и раздразнена кожа.

Извадете ръкавиците

Грижи за ръцете през есента

През есента температурите са много променливи, така че вече е време да извадите топлите ръкавички. Те не са само допълнителен аксесоар към есенните тоалети, те са един вид допълнителна защита на ръцете от суровите метеорологични условия.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати