Бюти съвети от миналото, актуални и днес

Ретро съвети за красота

Стандартите са красота се променят всяка година. Промените са в тенденциите в грима, прическите, формата на веждите, в големината на устните, в цялостната визия.

Подобни променящи се тенденции могат да бъдат наистина затормозяващи, защото е трудно да смогнеш с постоянните стандарти за красота. Не е и нужно обаче, защото класиката е актуална винаги. Това означава, че придържането към конкретен външен вид, красива коса, гладка кожа и блестяща усмивка са напълно достатъчни.

Чудили ли сте се вашите майки и баби откъде са черпили знанията си и как са се поддържали красиви и млади? Ами, обменяли са изпитани трикове!

Красивите очи са сред най-важните части за всяка жена. Подчертаните очи без тъмни кръгове с нежни и пърхащи мигли са актуални винаги.

Едни от бюти съветите през 80-те години: билковите компреси с лайка, мента, копър или магданоз имат освежаващо действие. Как да използвате тези компреси: купете си чайове в пакетчета, накиснете ги за няколко минути, изстудете ги и си направете компрес върху очите.

Можете да напоите и памучни тампони, вместо пликове с чай. Съветите от 80-те са обаче да редувате топъл и студен компрес.

За подпухнали очи пък помагат и компреси с млечни продукти. Напоявате тампони за грим в прясно мляко и оставате с тях за около 5 минути. Това изтегля торбичките под очите, които са проблем на много жени, а скъпите кремове често не помагат.

Преборете торбичките под очите с бюти съвети

Лисата от магданоз, накиснати в гореща вода, също помагат при подпухнали очи. Настърганите картофи също са полезни. Трябва да поставите настърганият картоф директно под очите. Той изтегля подпухналостта и намалява тъмните кръгове около очите.

Съветите за красота от миналото твърдят, че носенето на слънчеви очила е вредно, ако се случва постоянно. Те трябва да се носят само при силна слънчева светлина. Това е в директно противоречие със съветите на офталмолозите днес, така че консултирайте се с тях, ако планирате да следвате подобни съвети за красота.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати