Как да използваме солите за вана за релаксация

Соли за вана

Заради натовареното ежедневие и стреса, на който постоянно сме подложени, търсенето на методи за отпускане става все по-популярно. Все повече хора се обръщат към йогата, спорта и медитацията, за да се справят с вредното въздействие на напрежението в ежедневието ни. Има и други методи обаче, които съвсем спокойно и лесно можем да вкараме в ежедневието си.

Един от тях е с помощта на соли за вана. Причината е, че определени аромати могат да ни помогнат да се почувстваме добре, както и да активират различни свойства за отпускане на тялото ни.

Какво точно правят солите за вана? Те всъщност са минерали. Разтварят се във водата, като по този начин можем да ги използваме в ежедневието си.

Съдържат различи съставки, като например магнезий, натрий, както и аромати. Използват се за омекотяване на кожата, ексфолиране или премахване на мъртви клетки от горния слой на кожата ни.

Вана със соли

Освен това солите подпомагат и възстановителните свойства на кожата ни. Можем да ги използваме и за детоксикация – топлата вода отваря порите ни, а по този начин солите проникват в тях и ги пречистват.

Освен това са и много полезни за мазна кожа, тъй като премахват излишния себум. Ако имате суха кожа, е по-добре да добавите и няколко капки глицерин към ваната си, защото по този начин ще избегнете пресушаването.

Освен това солите са полезни и за някои кожни проблеми – сърбежи, обриви и раздразнения. Помагат и в борбата с високото кръвно налягане, както и подпомагат лесното заспиване.

Използването им е съвсем лесно: просто ги смесвате във ваната с вода, а след това лягате в нея и се отпускате. Към тази релаксираща процедура можете да добавите и етерични масла, за да засилите ароматерапевтичния ефект. Използвайте тези масла пестеливо обаче – 1-2 капки във ваната са напълно достатъчни.

Релаксация със соли за вана

Най-полезни и за релаксация, и за здравето са солите, които съдържат магнезий. Те помагат в борбата с умората, за сърдечни проблеми. Полезни са и солите от Мъртво море.

Те се използват още от дълбока древност, а днес са се превърнали в истински спа ритуал. В тях се съдържа висока концентрация на магнезий и сулфати, важни за тялото ни.

Ако следвате органичен начин на живот, можете да заложите на органични соли за вана. Обикновено те идват от Нова Зеландия, където се извличат от резервати. Те обаче са доста скъпи, защото малко фирми имат лиценз за извличането им.

Виж повече

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати