Мароканска глина Расул за по-красива кожа

Мароканска глина Расул за по-красива кожа

Успокояващите зелени маски за лице и лечебните кални бани в местния спа център може би са били вашето първо познанство с калта и многобройните ползи, които имат за кожата ви. Но знаете ли, че има цял набор от цветни глини, всички със свои собствени уникални разкрасяващи свойства за кожата.

От всички видове кални глини, които се предлагат за разкрасяване, има една, която се добива единствено от планинската верига Атлас в Мароко и това е расуловата глина (Rhassoul Clay) - мароканска глина Расул.

Тази глина предлага огромни ползи за кожата благодарение на богатото съдържание на минерали и силициев диоксид. Ето някои от лечебните и свойства на мароканската глина.

Почиства кожата в дълбочина

Мароканска глина Расул за по-красива кожа

Уникалната молекулна структура на расуловата глина я прави отлично средство за извличане на примеси от кожата, което, от своя страна, помага за дълбокото почистване на порите, което минимизира появата на черни точки. Глината прави всичко това, докато едновременно подхранва кожата с минерали и я изглажда.

Омекотява и хидратира кожата

Мароканската глина е чудесна за лечение на суха кожа, която се лющи, помага за нежното ѝ ексфолиране, като оставя кожата мека и копринено-гладка.

Възвръща баланса на кожата

Мароканска глина Расул за по-красива кожа

С уникалните абсорбиращи свойства на мароканска глина Расул тя премахва излишното омазняване на кожата благодарение на силициевия диоксид. Ефекта от расуловата глина се виждат още след първите процедури. Кожата е дълбоко почистена, балансирана и буквално свети от здраве.

Как да използвате мароканската глина?

Мароканска глина Расул може да се използва под формата на скраб или маска за лице.

Когато я използвате като скраб, прибавете към нея повече вода, с нежни масажни движения обтрийте лицето си, изплакнете с хладка вода и намажете с лек крем.

Когато я използвате като маска, глината трябва да се смеси с по-малко вода за да се получи консистенция като паста за зъби. Нанася се на лицето и се стои с нея за около 5 минути. Маската се отмива много внимателно с хладка вода, лицето се подсушава и се намазва с лек крем.

Съвет: Не оставяйте глината да се изсъхне и да се втвърди напълно върху кожата.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати