Как да се избавим от неприятните тъмни кръгове под очите?

Как да се избавим от неприятните тъмни кръгове под очите?

Кожата около очите е изключително фина и деликатна. Често пъти вследствие на умора, стрес, недоспиване се сдобиваме с неприятни тъмни сенки и подпухнали торбички под очите, които се превръщат в нежелан от нас аксесоар.

Понякога обаче тъмните кръгове могат да сигнализират за сериозни здравословни проблеми, като развитието на диабет или бъбречни заболявания, или проблеми с

обмяна на веществата.

Прекарването на дълги часове пред електронни устройства е друга разпространена причина за появата на тъмни сенките под очите. Продължителното взиране в дисплей напряга множество очни мускули. В резултат на постоянното напрежение кожата на долния клепач изтънява и се нарушава микроциркулацията на кръвта в тази област, което води до образуването на тъмни кръгове под очите.

Не бива да се изключва възможността, сенките под очите да имат генетичен произход и да са фамилна особеност.

Независимо от какво са причинени, тъмните очертания със сигурност не ни се нравят, защото оказват негативно влияние върху нашето самочувствие.

Ето няколко полезни съвета как да се избавим от неприятните кръгове под очите.

Как да се избавим от неприятните тъмни кръгове под очите?

На първо място пийте много вода и включете в менюто си достатъчно протеини, които доставят на организма аминокиселини. Именно недостигът на аминокиселини води до преждевременно стареене и вехнене на кожата, както и до някои дерматологични проблеми, включително сенки под очите.

Снабдявайте организма си с мастноразтворимите витамини А, Е и D чрез редовна консумация на плодове и зеленчуци.

Намирайте повече време за почивка и качествен сън. Също така по възможност сведете до минимум престоя пред електронни устройства.

Използването на декоративна козметика е ефективно средство за прикриване на тъмните кръгове. Избирайте тонове с преобладаващи жълт и зелен цвят, тъй като те маскират достатъчно добре.

Също така може да прилагате някои изпитани домашни средства против тъмни кръгове под очите:

Как да се избавим от неприятните тъмни кръгове под очите?

- Правете масаж с бадемово масло за по-добро кръвообращение. Нежно масажирайте кожата около очите с няколко капки масло. Винаги движете пръстите в посока отвътре навън;

- Поставете охладени торбички черен чай върху затворените си очи за около 10 минути – това ще намали оттока и ще осигури на кожата антиоксиданти;

- Покрийте очите си с хладни резенчета краставица. Краставиците са пълни с вода и витамини и хидратират кожата идеално.

Виж повече

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати