Как да си направим тампони за премахване на грим

Тампони за грим

Ако сте от момичетата, които държат на външния си вид, вероятно използвате грим. А за свалянето на макиажа си вечер прибягвате и до тампони за премахване на грим. Те несъмнено за голямо удобство при свалянето на спирала, очна линия, черен молив, червило и всякакви други оцветяващи лицето козметични продукти.

Признайте си обаче, че е адски неудобно, когато изведнъж се окаже, че сме използвали и последното памуче за дегримиране. Едва ли ще тръгнете да търсите по магазините и аптеките тампони за премахване на грим точно в този момент.

От друга, страна може сами да си направите такива перящи се почистващи тампончета, които могат да се ползват многократно, и така да сте винаги подготвени.

Какво ви е нужно, за да се сдобиете с тях? Трябва ви само една хавлиена кърпа. Може да ползвате чисто нова, а може и някоя стара, предвидена за хвърляне. Очертайте върху нея кръгчета с големината на класическите тампони за премахване на грим. За един тампон ви трябват две кръгчета. Захванете кръгчетата и ги зашийте едно за друго с конец, като оставите само едно малко пространство незашито.

Използвайте старите хавлии за тампони за грим

Целта е през него да преобърнете получилото се джобче. След като обърнете плата, зашийте оставената дупчица. Вашите тампони за почистване на грим са напълно готови. Можете да ги използвате, за да премахвате грим от лицето си с мицеларна вода, тоалетно мляко, тоник и всякакви дегримиращи продукти. Когато приключите употребата им, просто ги хвърлете в коша с мръсно пране. Изперете ги и ги използвайте отново и отново.

Каква е ползвате от тампоните за премахване на грим с многократна употреба? Така ще дадете живот на старите хавлии. От друга страна, ще спестите пари от закупуване на нови памучета всеки месец. Ще спомогнете и за употребата на по-малко найлонови пликчета, в които, за жалост, се продават тампоните за почистване на грим.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати