Корейските тайни за красота: 10 стъпки за съвършена кожа

корейска красавица

В света на красотата корейците пишат все по-богата и забележителна история. Легендарна е тяхната система за грижа за кожата, която те следват с голямо внимание. Неслучайно азиатските жени изглеждат като неподвластни на времето, а моделите им, надничащи от опаковките на козметичните продукти, са като порцеланови кукли.

За корейките грижата за кожата не е просто рутина, а религия. В следващите редове можете да се запознаете със стъпките, които те спазват, за да са винаги красиви. Ето ги корейските тайни за съвършена кожа.

Премахване на грима

Гримът задължително се премахва всяка вечер, като се следват нежни и кръгови движения. В зоната на очите се действа особено деликатно, тъй като кожата там е най-нежна. За самото почистване се използва масло или почистващо средство на маслена основа. По този начин кожата не се изсушава след отстраняване на грима, а се хидратира.

корейски съвети за красота

Ексфолиране на лицето

То зависи от типа на кожата. Ако тя е твърде суха, се прилага не повече от 2 пъти в месеца, докато при мазната кожа се използва скраб до 2 пъти седмично. При нормална кожа - 1 път седмично.

Серум за лице

Не всяка корейка го използва, но той успява да намери все повече привърженици сред младите момичета. Какви са ползите от серума за лице? Овлажнява кожата, стимулира обновяването на клетките, забавя стареенето и образуването на бръчки.

Корейска шийт маска

Корейската шийт маска е едно от най-добрите средства за разкрасяване на лицето. Тя е и начин да поглезите кожата си. Отново хидратира, успокоява, изравнява тена и забавя появата на фини линии по лицето.

корейска шийт маска за разкрасяване

Крем за очи

Както вече споменахме, кожата около очите е изключително деликатна и изисква специална грижа. Затова корейките използват крем за очи в тази област. Преди да се нанесе, продуктът се загрява леко в ръце. По този начин се активират неговите полезни съставки. Следва прилагането му върху кожата, като това се случва отвън навътре с леки потупващи движения.

Нощен крем за лице

Може би знаете от своя козметик, че през нощта кожата усвоява най-добре продуктите, които се нанасят върху нея. За това и нощните кремове имат най-голям ефект. Не пропускайте тази стъпка от своята рутина за красота. Така ще се радвате на съвършена кожа.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати