Как да се справим с торбичките под очите?

торбички под очите

Торбичките под очите са се превърнали в напаст за почти всяка съвременна жена. Те най-често са резултат от системно недоспиване, дълги часове работа пред компютъра, непрестанно взиране в екрана на смартфона, недостиг на течности и лоши хранителни навици.

Торбичките под очите често вървят ръка за ръка със сенките в областта на околоочния контур. Но за разлика от вторите, които лесно могат да се прикрият с грим, при подпухналите възглавнички нещата не стоят толкова просто.

Едно грешно движение на непохватната ръка и торбичките изглеждат още по-големи и фрапиращи. Затова не ви препоръчваме само да прикриете проблема, а да го разрешите. Как да се справим с торбичките под очите?

Най-бързият и ефективен начин за премахването на този досаден дефект е оперативна намеса. Не за подобен род интервенции обаче ще говорим днес. Целта е да си спестим такива процедури и да заличим торбичките под очите с помощта на домашни средства.

Тук на помощ идват някои хитринки, които всички знаем, но често забравяме или пренебрегваме. Ето го и комплексното решение на проблема:

1. Не се взирайте в екрана на електронно устройство повече от 1 час. На всеки 60 минути, си правете малки почивки.

2. Ако работите на компютър, мийте лицето си по няколко пъти през деня, това освежава кожата около очите и избистря погледа.

красиво момиче спи

3. Лягайте си не по-късно от 23.00 часа. Уверете се, че спите не по-малко от 7 часа в денонощие.

4. Пийте повече вода. 1.5 л на ден трябва да е вашият минимум на приети течности.

5. Откажете се от алкохола и солените храни. Те са главни виновници да изглеждате подпухнали и изморени.

6. Не вечеряйте късно, а ако можете, изцяло пропуснете вечерята. Така ще се събудите свежи и отпочинали.

7. Хидратирайте кожата около очите със сурови краставици и картофи. Поставете един от двата продукта в хладилник. Всеки ден стържете от него по малко и поставяйте на лицето за 15 минути. Това освежава, стяга и подмладява кожата. Правете процедурата поне 1 седмица, за да видите резултата.

8. Консумирайте храни, богати на желязо: черен дроб, спанак, кейл, риба, яйца. Не пропускайте и цитрусите, които са богати на витамин C.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати