Какви са предимствата на морската гъба за баня

Морска гъба за баня

Технически погледнато, морските гъби за баня всъщност са така наречените меки корали. Tе се развиват като растения и растат на малки туфи под водата. В света има приблизително 5000 разновидности на морски гъби, но само около 12 от тях могат да се използват за почистване, боядисване и къпане. Морските гъби са били добивани и използвани от много култури, включително древните египтяни, гърците и римляните. Какви са предимствата на морската гъба за баня?

Хипоалергична и без токсини

Докато синтетичните гъби често се произвеждат от нефтени продукти и обикновено се обработват с токсични вещества, органичните морски гъби всъщност са пълни с естествени ензими и минерали като: калций, магнезий, натрий, желязо, калий и цинк.

Синтетичните гъби се третират с триклозан и антимикробен химикал за борба с бактерии и плесен, а те са много вредни за нервната система и хормоналния баланс. Морските гъби, от друга, страна имат способността да се самопочистват чрез собствени ензими, затова се измиват по-бързо и не задържат неприятни миризми.

Естествен ексфолиант

Морската гъба е естествен ексфолиант, тя нежно отстранява мъртвите клетки и почиства порите в дълбочина. Естествената морска гъба е силно абсорбираща, създава богата пяна, има много нежна текстура и е подходяща за чувствителна кожа.

Морските гъби са подходящи за бебета

Подходяща за бебета

Експертите са съгласни, че морските гъби са една много безопасна алтернатива за къпане на бебета и малки деца. Те са изключително нежни към бебешката кожа, а техните хипоалергични качества и ензими елиминират нежеланите бактерии.

Биоразградима и устойчива

Тъй като морската гъба е естествен, а не създаден от човека продукт, тя е напълно биоразградима и безопасна за околната среда. Друго положително качество на тази гъба е нейната устойчивост към абразивни продукти, което пък я прави много здрава, и при правилно съхранение тя може да издържи до 8 години.

Виж повече

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати