ezine.bg»Статии»Красота»Лице и Тяло»Няколко тайни за красива визия от Скандинавия

Няколко тайни за красива визия от Скандинавия

скандинавска красавица

Скандинавският тип красота се е наложил като водещ още в древността. Хората са забелязали, че бялата кожа, русата коса и сините очи смекчават чертите, придават одухотвореност на лицето и почти ангелско цялостно излъчване и са вплели тези представи в своята митология. Най-известните им древни саги противопоставят черното на русото и изтъкват предимствата на скандинавския тип красота.

Днес излъчването на скандинавските жени продължава да поражда представа за лъчезарност, свежест, радостно присъствие и приветливост. Скандинавките обаче не разчитат само на природата, те подчертават умело даденостите с всякакви разкрасителни средства, както и с цялостното си поведение и излъчване. Кои са тайните на добрия им външен вид?

Умел и дискретен грим

Дамите в Скандинавия не обичат силния натрапчив грим, изкуствени мигли, коси и нокти. Макиажът при тях е умело използван, стига почти до съвършенство с умението да се слее напълно с тена на лицето. Норма е сенките да не са повече от три тона по-тъмни от естествения тен и нямат за цел да променят визията, а само да подчертаят даденостите. Единствено съвсем младите момичета си позволяват експерименти с външността.

Бръчките не са повод за стрес

Скандинавските дами не се терзаят от мисълта за появата на издайническите бръчки. Те са уверени, че всеки етап от живота има своите прелести и бръчките не загрозяват жената, те са част от преживените години в трупане на мъдрост. Това е част от възпитанието в този регион.

скандинавка с перфектна кожа

Не използват скраб за почистване на кожата

Нежната кожа на северните жени е правилно обгрижвана. Скрабът не е средството за почистване, за тази цел се използва пара. Пилингите лишават кожата от естествената мазнина, служеща за защита, и затова се избягват. В Швеция почистването се прави с пара, която разтваря порите, а след нея се използва домашно приготвена маска от жълтък и мед за еластичност. Такава процедура не се прави при разширени пори на лицето и при алергия към меда.

Добра хидратация

В Скандинавските страни се пият много освежаващи и хидратиращи напитки: вода, чай, плодов сок, домашно приготвена лимонада и то в големи количества. В северния климат това е начин да се борят със сухотата на кожата следствие на студа. Там непрекъснато имат под ръка термос с чай или бутилки с минерална вода.

Добра храна

В Северните държави рибата е основно блюдо. Разнообразието на морската храна се осигурява от улова в околните морета и на здравословната храна се обръща голямо внимание. Затова свръх теглото не е често срещано явление при тях. Месото присъства рядко в менюто, а шипките и къпините намират широко приложение както за хранителни продукти, така и за антистареещи напитки.

Експерименти с облеклото

Скандинавките се придържат стриктно към златното правило да се съчетава дълго и късо в облеклото. Това дава възможност за постигане на по-добра обща визия. Експериментирането с външния вид се поощрява, тъй като това се смята за израз на себеизява и е важен аспект от живота в северните ширини.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати