Как да направим ходилата си меки и гладки?

Как да направим ходилата си меки и гладки?

Не само в хубавото време, когато носим отворени обувки, трябва да имаме красиви ходила, които да се покажем спокойно навън. Меките пети са приятна част от крака на жената и говорят за грижа и добра поддръжка.

Това постижение в дамската визия има и практическа полза. Тънките чорапи не се късат при всяко съприкосновение с ходилото заради напуканите пети и мазолите по краката.

Какво е причината за тези неприятни, а понякога и болезнени образувания по ходилата?

Мазолите се появяват като реакция при тесни и неудобни обувки. Кожата се притиска силно към костта и на това място кожните слоеве стават все повече, удебеляват се и мястото загрубява.

Грубата кожа на ходилата не е резултат само от появата на мазоли. При ходене задната част на крака се удря в обувката и причинява много на брой микроскопични повреди в епидермиса, който е чувствително място и лесно се обезводнява.

Как да премахнем проблемите и да направим краката си да изглеждат добре?

Оцет за меки и гладки ходила

Оказва се, че всъщност е по-просто, отколкото си го представяме. Нужни са само хляб, плодов оцет (ябълков) и фолио. С тези прости средства, които се намират във всяка кухня, може да се направи маска за ходила, която да омекоти стъпалата, да премахне напуканите пети и мазолите.

Начинът на приготвяне и прилагане е съвсем прост. Филия хляб се напоява с оцет и се поставя там, където е грапаво, има напукани места или мазол. Увива се във фолиото и се оставя да престои до сутринта. Ефектът е бърз и изключително приятен. Мястото е меко и загладено. Изплаква се лесно с хладка вода и след нанасяне на подходящ крем, стъпалата изглеждат неузнаваемо.

По-агресивното въздействие е чрез пилинг с пемза. Известно е, че пемзата едновременно регенерира кожата и подобрява кръвообращението. За подсилване на ефекта това средство може да се прилага съвместно с различни ексфолианти. Най-подходящи са тези с твърди частици, които свалят мъртвите клетки.

Ако проблемните участъци по стъпалата са в тежко състояние, най-добре да се потърси съвета на специалист, тъй като понякога се изисква квалифицирана намеса, за да се избегнат възпаления в засегнатите участъци.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати