ezine.bg»Статии»Красота»Маникюр и Педикюр»Правилна грижа за ноктите през есента

Правилна грижа за ноктите през есента

Правилна грижа за ноктите през есента

Когато есенният сезон настъпи, има много неща, за които трябва да започнете да се грижите все по-често и по различни начини. Все пак това е сезонът, в който има колебания както в температурите, така и в нивото на влажност на въздуха.

Най-доброто нещо, което можете да направите, е да се погрижите за външния ви вид. Сред многото други неща, ноктите са един от най-важните аспекти на тялото, които се нуждаят от правилна грижа през есенния сезон.

В тази статия ще ви дадем няколко важни съвета, които ще ви помогнат да се грижите правилно за ноктите си, така че да бъдат здрави и поддържани.

Не излизайте без маникюр

Лакираните нокти са от голямо значение през студените месеци, понеже по този начин ще поддържате ноктите си във форма. Покритието на лака ще ги защити от чупене и повреждане на ръбовете.

Поддържайте добра хигиена

Правилна грижа за ноктите през есента

Старайте се ноктите ви да бъдат защитени от различни замърсявания и излишна влага, за да избегнете инфекции. Почистете ги, изпилете ги и им изберете подходяща форма.

Използвайте масло за кожички

Правилната и редовна употреба на масло за кожички помага за поддържане на структурата на ноктите. Освен това омекотява кутикулата, така че да може да се избута по-лесно. Използването на масло за кожички ще ви осигури запазване на здрави и дълги нокти.

Използвайте бебешко олио

Правилна грижа за ноктите през есента

Използвайте бебешко олио, за да третирате ръцете си. По този начин ноктите ви ще останат хидратирани и блестящи въпреки неблагоприятния ефект на есенния сезон.

Правете си солена вана за нокти

Дезинфекцирането на ноктите в хладка подсолена вода ще ви помогне да се отървете от скритите микроби и бактерии под ноктите. Все пак не забравяйте, че не е препоръчително тази тераптия да се прави прекалено често.

Намажете се с мед

Медът съдържа всички необходими съставки за поддържане на здрави коса, кожа и нокти през есента. Прилагането на мед върху ноктите може да подпомогне запазването на здравината на ноктите, като те няма да се счупят или цепят дори и след редовно използване на лак за нокти.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати