ezine.bg»Статии»Красота»Маникюр и Педикюр»Правилна грижа за ноктите през есента

Правилна грижа за ноктите през есента

Правилна грижа за ноктите през есента
5в1 Масажор за почистване и масажиране на лицето
Препоръчано за теб:
5в1 Масажор за почистване и масажиране на лицето
20.00 лв.
Виж ››

Когато есенният сезон настъпи, има много неща, за които трябва да започнете да се грижите все по-често и по различни начини. Все пак това е сезонът, в който има колебания както в температурите, така и в нивото на влажност на въздуха.

Най-доброто нещо, което можете да направите, е да се погрижите за външния ви вид. Сред многото други неща, ноктите са един от най-важните аспекти на тялото, които се нуждаят от правилна грижа през есенния сезон.

В тази статия ще ви дадем няколко важни съвета, които ще ви помогнат да се грижите правилно за ноктите си, така че да бъдат здрави и поддържани.

Не излизайте без маникюр

Лакираните нокти са от голямо значение през студените месеци, понеже по този начин ще поддържате ноктите си във форма. Покритието на лака ще ги защити от чупене и повреждане на ръбовете.

Поддържайте добра хигиена

Правилна грижа за ноктите през есента

Старайте се ноктите ви да бъдат защитени от различни замърсявания и излишна влага, за да избегнете инфекции. Почистете ги, изпилете ги и им изберете подходяща форма.

Използвайте масло за кожички

Правилната и редовна употреба на масло за кожички помага за поддържане на структурата на ноктите. Освен това омекотява кутикулата, така че да може да се избута по-лесно. Използването на масло за кожички ще ви осигури запазване на здрави и дълги нокти.

Използвайте бебешко олио

Правилна грижа за ноктите през есента

Използвайте бебешко олио, за да третирате ръцете си. По този начин ноктите ви ще останат хидратирани и блестящи въпреки неблагоприятния ефект на есенния сезон.

Правете си солена вана за нокти

Дезинфекцирането на ноктите в хладка подсолена вода ще ви помогне да се отървете от скритите микроби и бактерии под ноктите. Все пак не забравяйте, че не е препоръчително тази тераптия да се прави прекалено често.

Намажете се с мед

Медът съдържа всички необходими съставки за поддържане на здрави коса, кожа и нокти през есента. Прилагането на мед върху ноктите може да подпомогне запазването на здравината на ноктите, като те няма да се счупят или цепят дори и след редовно използване на лак за нокти.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати