Златните правила за сресване на косата

Златните правила за сресване на косата

Искали ли сте някога коса, която изглежда поне малко като тези от рекламите на шампоани? Ако отговорът ви е да, следвайте тези златни правила за сресване на косата!

Изберете правилната четка

На пазара вече се предлага много голямо разнообразие от четки за коса и може би ще ви е трудно да изберете правилната. Според последните проучвания се оказва, че най-добрият избор е четката за коса от естествен косъм. Тя е подходяща за ежедневна употреба, защото е по-нежна и ще среше добре косата ви без да я скубе и накъсва.

Сресване на косата веднъж на ден

Сресване на коса

Най-вероятно сте чували за онзи стар метод, че трябва да разресвате косата си по 100 пъти, но това не е нищо повече от един мит и всъщност може да причини много вреди на косата ви. Ако решете косата си много често, това може да доведе до надраскване на скалпа и увреждане на косъма.

Kолко често трябва да се реше косата?

Всичко зависи от вашия тип коса, но като цяло веднъж на ден е напълно достатъчно. Ако косата ви е изключително дълга и фина, може да се наложи да я сресвате по два пъти на ден, за да предотвратите образуването на сплитания. Тези от вас, които имат по-къдрави коси, спокойно могат да минат само с едно разресване на ден.

Техника за разресване

Техники за сресване на коса

Най-напред трябва да започнете да разресвате долната половина на косата си, преди да си проправите път до корените. Не бързайте и не се мъчете да сресвате големи участъци наведнъж. Разресвайте бавно и нежно, кичур по кичур.

Бъдете нежни към мократа коса

Мократа коса е много по-деликатна и податлива към накъсване от сухата коса, което означава, че трябва да се отнасяте с нея много внимателно.

Вероятно вече знаете, че никога не трябва да решете мокра коса. Но ако все пак искате да премахнете заплитанията, то гребенът с широки зъби е много подходящ за този случай.

Почиствайте четката си коса

Златните правила за сресване на косата

Независимо каква четка за коса сте избрали, тя трябва да бъде почиствана поне веднъж месечно. В четките много бързо се натрупват косми и остатъци от продуктите за коса, които използвате.

Чудите се как да почистите четката си за коса? Смесете малко количество топла вода и шампоан в подходящ съд, накиснете четката за 10-15 минути и я почистете добре. Може също така да използвате смес от вода и сода за хляб и с помощта на четка за зъби почистете добре четката.

Друг трик е да забиете между игличките на четката парче прозрачно фолио, което ще създаде защитен пласт между натрупалите се от сресването косми и самата четка. След разресване просто леко извадете прозрачното фолио заедно с космите и изхвърлете.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати