ezine.bg»Статии»Красота»Маникюр и Педикюр»Най-добрите масла за кожички

Най-добрите масла за кожички

Масла за кожички и ръце
Магнитни стелки за акупресура
Препоръчано за теб:
Магнитни стелки за акупресура
13.00 лв.
Виж ››

Навън все още едва се носи есенно усещане, а ръцете ви вече започват да се напукват. Веднага щом въздухът стане по-сух, кожата на ръцете претърпява поражения, и най-вече кожичките на ноктите.

Някои хора са генетично предразположени към тях, други прекарват много време във вода или работят с препарати и химикали, но така или иначе сухите кожички се нуждаят от допълнителна грижа през по-студените месеци.

Не е нужно да харчите много пари за овлажняващи кремове за нокти, за да поддържате кожичките си в добро състояние. Можете да си направите вани и лосиони за нокти в домашни условия, с помощта на етерични масла.

Вижте кои са най-добрите масла за кожички и започнете да ги включвате към ежедневната грижа за ноктите си.

Лавандулово масло

Масло от лавандула

Лавандуловото масло е омекотяващо и нежно, и има антимикробни и противовъзпалителни свойства, което го превръща в много добър избор за всяка кожа. Всъщност лавандулата е често използвана съставка в различни козметични продукти на пазара.

Масло от тамян

Етерично масло от тамян е известно с това, че според народната медицина, може да подпомогне за бърз растеж на ноктите. Освен това има хидратиращи свойства и защитава ноктите, кожата и кожичките от инфекции. Маслото от тамян, подобно на повечето етерични масла, също действа противогъбично. То успешно се бори с проблемната кожа.

Лимоново масло

Масло от лимон

Лимоновото етерично масло може да помогне за поддържането на здрави нокти и кожички. Също така е добро противогъбично средство, като предотвратява появата на инфекции и възпаления. Това етерично масло е много богато на антиоксиданти, което го прави популярна съставка за редица козметични продукти.

Масло от евкалипт

Евкалиптовото масло е много овлажняващо, освен това подобрява кръвообращението. Успешно се бори с инфекциите. Това масло ефективно се използва за лечение на гъбични инфекции по ноктите, както и за отзвучаване на симптомите на кожна инфекция около ноктите. Етеричното масло от евкалипт е достъпен и удачен начин за лечение на повърхностни инфекции.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest