Ezine.bg»Статии»Красота»Коса»Това масло е най-добрият приятел на красивата коса

Това масло е най-добрият приятел на красивата коса

2 от 5 Снимки

2. Предпазва скалпа


Не е тайна, че съставките, открити в някои търговски шампоани, могат да унищожат естествените масла, които тялото ви произвежда. Ако косата ви е накъсана и суха на пипане, кокосовото олио трябва да се постави преди шампоана, за да се предотврати отмиването на защитните масла от косъма. Така че поставете кокосово масло върху суха коса, преди да се къпете, от корените до върховете, и внимателно масажирайте по цялата дължина. След това измийте с шампоан както обикновено.

Има толкова много видове масла, че е почти невъзможно да знаете всички техни полезни свойства, но определено кокосовото масло има много добра репутация. То е същинско оръжие за красота.

Кокосовото масло способства за горенето на мазнини, източник е на здраве. Грижи се за косата ви, бори се с бактериите. То почиства устната кухина и може да се използва като средство за избелване на зъбите.

Въпреки че бихме могли да продължим списъка по отношение на употребата му, в този материал ще говорим за ползите от кокосовото масло за косата.

Ако и вие страдате от косопад, пърхот или изтощена грива, вижте в галерията ни по-горе защо кокосовото масло е полезно за косата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати