Как да изберем крем за лице според възрастта

Как да изберем крем за лице според възрастта

Нашата кожа преминава през много промени, а нейните нуждите са различни. Следователно грижите трябва също да бъдат съобразени с тези потребности. Продуктите, които използваме за тази цел, особено крем за лице, са много важни за предотвратяване и отстраняването на определени кожни проблеми. Как да изберем крем за лице според възрастта?

Между 25 и 35 години

Грешно е мнението, че когато кожата все още не е засегната от времето, не трябва да се тревожим твърде много за нея. Не е нужно да чакаме бръчките да деформират лицето ни, за да действаме. Защото винаги е по-лесно да се предотврати нещо, отколкото да се лекува. Следователно първите грижи, свързани с предотвратяването на бръчки, трябва да започнат на 25 години.

Кремът за лице, който трябва да използвате в тази възраст, е овлажняващ. Той съдържа витамини за подхранване и озаряване на кожата. В допълнение кремът трябва да има и слънцезащитен фактор. Вече знаем, че влиянието на слънцето върху кожата може да се види с течение на времето под формата на бръчки или пигментни петна

Между 35 и 45 години

Как да изберем крем за лице според възрастта

На 35 години умората и ежедневният стрес започват да се показват на лицето. Появяват се първите дълбоки бръчки, особено тези, причинени от дехидратация на кожата. Те могат да бъдат облекчени и дори напълно елиминирани, като се използва силен хидратиращ крем с мазна текстура. Можем да започнем да използваме кремове с хиалуронова киселина. Те действат на повърхността на кожата, придавайки по-гладък вид. За зони с бръчки, където кожата е силно дехидратирана, можете да изберете крем с урея. 

Между 45 и 55 години

В тези възрасти вече са се появили дълбоки бръчки на много места по лицето. Замърсяването, стресът, но и безбройните изражения, които сте имали през целия си живот, сега се виждат в тези бръчки. И въпреки че те придават чар и изразителност на лика, трябва да се помогне на кожата да запази своята еластичност. Кремовете, които съдържат ретинол, са много добър избор, защото стимулират регенерацията на клетките.

След 55 години

Как да изберем крем за лице според възрастта

Какво трябва да знаем при избора на крем за лице след 55-годишна възраст? След този етап кожата губи своята еластичност и лицето се отпуска значително. Изражението на лика също се променя поради факта, че мускулните и мастните тъкани, които поддържат кожата, отслабват. Етеричните масла са необходими за хидратиране на кожата, защото могат да възобновят производството на колаген. В допълнение крем за лице с коензим Q10, както и добавки от Q10, правят кожата по-красива и млада.

Виж повече

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати