Как правилно да сресваме косата си

Сресване на косата

Красивата и здрава коса е естествено украшение на човека. Нейният добър вид е от голямо значение за всяка уважаваща себе си жена. Но колкото и грижи ежедневно да полагате за своята коса, няма как да не се сблъскате с проблеми като - цъфтящи краища, оплитане, трудно сресване и накъсване на косата.

Може би проблемът се състои в това, че не знаете как правилно да сресвате косата си? Не става въпрос за често сресване, а начин, правилен начин за сресване.

Знаейки това, вие ще имате здрава коса. Ето няколко полезни съвета, които не отнемат много време и не са свързани с допълнителни разходи. Ето съвети за лесно сресване на косата.

1. Нужно е да вземете края на малък кичур и ако е нужно, внимателно да го разплетете. Срешете кичура с гребен, но без да дърпате и да използвате сила. Разплитайте косата кичур по кичур, като това да става от към краищата, а не от към корените на косата.

2. Бъдете нежни към косата си, гледайте на нея като украшение. Имайте търпение, като я разплитате и сресвате. Като бързате и дърпате, вие я наранявате и се случва дори да откъснете косми заедно с корените им.

3. Не я решете твърде често. Това може да нарани косъма, да го изсуши и той да стане твърде чуплив.

4. Не сресвайте естествено къдравата и начупена коса, освен когато е мокра. Обикновено къдравата коса е по-суха и използването на четки би я увредило. Препоръчително е сресването да става с гребен и на мокра коса.

Избор на правилен гребен за косата

5. Избор на правилния гребен или четка. Не всеки гребен или четка биха били подходящи за вашата коса. Всяка коса има различна структура, едни са с по-тънък и нежен косъм, други с по-плътен. За сресване на къдрава коса са подходящи по-редките гребени, а тънките с по-гъсти зъбци.

6. Използването на балсам за коса, освен за подхранването на косата, подпомага и за нейното гладко сресване. Така тя по-малко се заплита, а гребенът или четката за коса по-лесно се плъзгат в нея.

7. Редовно почиствайте и измивайте средствата, с които разресвате косата. Чистата коса се нуждае и от чисти гребени и четки.

Виж повече

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати