ezine.bg»Статии»Красота»Коса»Какво е вакса за коса и как се ползва?

Какво е вакса за коса и как се ползва?

Вакса за оформяне на къдрици

В днешно време има толкова много стилизиращи продукти за коса, но проблемът е, че всеки от тях работи за косата ви с конкретна цел. Не би ли било чудесно, ако можете да си купите само един продукт и да го използвате за различни нужди. Всъщност има такъв продукт и той се нарича вакса за коса.

Ваксата за коса може да направи много неща за вашата коса. Тя е предназначена предимно за овлажняване на косата, но също така се използва доста успешно и като продукт за предварително оформяне на косата.

Свойствата на ваксата за коса са подобни до тези на гел за коса, но всъщност това са два различни продукта и не трябва да се бъркат като един и същ. Повечето фризьори предпочитат да използват ваксата пред гела и лак за коса, тъй като тя не прави косата твърда и лепкава. Вместо това, ваксата прави косата много гъвкава, а това от своя страна улеснява оформянето ѝ в най-различни прически.

Вакса за коса с кокос

Но по-важното е, че качествените съставки на ваксата, правят косата бляскава, се борят със сухотата и защитават косата от накъсване.

Как да използвате ваксата за коса?

Друго предимство на ваксата е, че може да се използва както на суха, така и на влажна коса. Най-лесният начин е да сложите на дланта си малко количество от ваксата. Температурата на ръцете ви бързо ще разтопи продукта, което пък ще улесни равномерното разпределение по цялата дължина на косата. Оттам нататък вече можете да стилизирате косата си, по който начин желаете.

Техники за използване на вакса за коса

Вакса за коса за мъже

Можете да използвате ваксата за коса за най-различни прически.

Например, може да нанесете малко от ваксата по краищата на косата и след това с помощта на кръгла четка и сешоар, да подвиете косата навън или навътре.

Ако искате да постигнете допълнителен обем, нанесете ваксата за коса в близост до корените (но не много, за да не се омазни) и след това изсушете с дифузер.

Ако имате къдрава коса, с помощта на ваксата можете едновременно да оформите и усмирите къдриците си. Просто втрийте малко от ваксата в къдравите кичури и използвайте дифузер, за да запечатате ефекта.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати