ezine.bg»Статии»Красота»Домашни Процедури»Да си направим домашен подхранващ крем за лице

Да си направим домашен подхранващ крем за лице

Румяна СалалийскаРумяна Салалийска
Ветеран
38314327
Да си направим домашен подхранващ крем за лице
Стилен комплект от 12 четки за грим в кутия
Препоръчано за теб:
Стилен комплект от 12 четки за грим в кутия
23.00 лв.
Виж ››

Да си направим собствен домашен подхранващ крем е много по-лесно, отколкото мислите! Ако някога сте правили майонеза, спокойно можете да си направите и крем за лице. Усилието си струва и в двата случая.

В случая на крема за лице, можете да изберете най-висококачествените масла, които са подходящи за вашия тип кожа. Правейки собствен домашен крем за лице, ще пропуснете ненужните съмнителни съставки, съдържащи се в закупените от магазина или аптеката.

Кремът ви ще бъде съобразен с особеностите на вашата кожа и ще ви струва частица от цената на закупения от магазина крем.

Как да си направите сами подхранващ крем?

Използвайте тази рецепта като шаблон. Можете да го приготвите във вариант на лек дневен крем или по-тежък нощен крем, за целта само трябва да смените маслата. В случая е най-добре първо да си приготвите по-лекия вариант, който да използвате през деня. Тази рецепта може да се удвоява, в случай че искате да направите по-голямо количество, а може и да я намалите наполовина.

Подхранващ крем с алое

Да си направим домашен подхранващ крем за лице

Необходими съставки: пчелен восък - 2 с.л., органично масло от алое вера - 200 г, етерично масло (по избор) - 2 ч.л., дестилирана вода - 1 ч.ч.

Начин на приготвяне: Вземете една касерола или малка тенджера, сложете в нея пчелния восък и маслото от алое. Разтопете ги на средна температура. След като се разтопят, оставете сместа да изстине на стайна температура, след това я изсипете в блендер и добавете избраното от вас етерично масло и дестилираната вода. Разбийте сместа на висока степен. Налейте готовата смес в стъклени бурканчета, затворете ги добре и ги съхранявайте в хладилника. Може да съхранявате крема до три месеца.

Подхранващ нощен крем за зимата

Да си направим домашен подхранващ крем за лице

Необходими съставки: масло от гроздови семена - 100 г, масло от кайсиеви ядки - 100 г, масло от вечерна иглика - 100 г, пчелен восък - 2 с.л., дестилирана вода - 2 ч.ч.

Начин на приготвяне: Вземете подходящ съд, разтопете пчелния восък на средна температура, добавете маслата и дестилираната вода, увеличете леко температурата на котлона и бъркайте, докато се получи гъста консистенция. Оставете да изстине до стайна температура и сложете сместа в буркани. Съхранявайте в хладилника до 3 месеца.

Важно е да избегнете замърсяване! Не забравяйте да използвате чисти купи, тенджери и прибори, както и задължително да стерилизирате бурканчетата, в които ще съхранявате крема.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest