ezine.bg»Статии»Красота»Грим»Как да използваме правилно коректор за лице?

Как да използваме правилно коректор за лице?

Румяна СалалийскаРумяна Салалийска
Ветеран
38414242
Нанасяне на коректор за лице
Магнитни стелки за акупресура
Препоръчано за теб:
Магнитни стелки за акупресура
13.00 лв.
Виж ››

Понякога изглежда, че прикриването на несъвършенствата с коректор за лице е едновременно проклятие и благословия. Когато знаете как да използвате коректора правилно, това е добре, но един неправилен ход и излизате навън със смешни петна по лицето.

Как да използваме правилно коректор за лице?

Първо коректор, след това фон дьо тен

Има много различни мнения по този въпрос: Кое да поставим най-напред, коректор или фон дьо тен? Изводът е, че коректорът трябва винаги да се нанася преди фон дьо тена, защото иначе рискувате лицето ви да стане на петна.

Видове коректори за лице

Зелен коректор за лице

Зелените коректори неутрализират зачервените зони на лицето ви. Можете да използвате зелен коректор за лице, за да прикриете акне, но в никакъв случай не го полагайте върху по-тъмните части на лицето си (като тъмни кръгове под очите).

Жълт коректор за лице

Видове коректор за лице

Жълтото помага да се изравни тена на кожата, така че използвайте този коректор върху лицето си в области, които се нуждаят от изравняване.

Розов коректор за лице

Розовият коректор за лице работи за неутрализиране на тъмносините и лилавите зони на лицето ви. Ако имате сериозни кръгове под очите, розовият коректор ще ви помогне да прикриете тези зони.

Бежов коректор за лице

Когато избирате обикновен коректор за лице, вземете такъв, който е с един тон по-светъл от фон дьо тена ви. Внимавайте да не изберете прекалено светъл (или по-тъмен), защото това ще създаде впечатление, че носите огромно количество грим.

Преди нанасяне на коректора за лице

Почистете лицето преди да нанесете коректор

Винаги почиствайте старателно лицето си преди да нанесете коректора за лице. Най-добре е първо да ексфолирате, да почистите и задължително да нанесете овлажняващ крем. По този начин коректорът ще се слее по-добре с кожата ви и няма да личи.

Има различни приспособления за нанасяне на коректор: четки, специални гъби и много други. Според специалистите в областта на грима е най-добре да се използва четка, защото така се разнася много по-добре. Същото така е добре коректорът да се нанесе във формата на обърнат триъгълник под очите, а не като дъга.

Завършете с прозрачна пудра

Използвайте прозрачна пудра за лице и голяма пухкава четка за грим, за да запечатате ефекта от коректора.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати