Масло от джинджифил - ползи и приложение

Масло от джинджифил

Маслото от джинджифил се извлича от корена на джинджифил. Едно от най-значимите приложения на маслото от джинджифил е при проблеми с храносмилането като диария, газове, запек и гадене.

За облекчаване на болката също маслото от джинджифил има широка употреба. Ако си направите масаж с това масло, ще получите облекчение при болки в мускулите, гърба, фрактури и артрит. Също така подобрява кръвообращението.

Маслото от джинджифил има антисептично, аналгетично и противовъзпалително действие. При проблеми с дихателните пътища също можете да използвате маслото, то лекува упорита кашлица, настинка, бронхит и астма. При някои от тези проблеми маслото от джинджифил трябва да се вдишва, затова използвайте изпарител или дифузьор.

Джинджифил

Ако страдате от сърдечни болести или имате високо кръвно налягане, при редовна употреба на маслото от джинджифил вие ще намалите риска от сърдечни проблеми.

Нещо много интересно за маслото от джинджифил е, че може да се използва при ухапване от комар и да предотврати малария.

Единственото, за което трябва да внимавате при закупуването и използването на маслото, е да не е много концентрирано, това може да се окаже опасно за нашето здраве. Така че купувайте маслото от аптеки или лицензирани магазини.

Освен за лечение маслото от джинджифил се използва и в козметиката, като е съставна част от различни кремове, лосиони, маски за лице и душ гелове. Не пренебрегвайте ползите на джинджифиловото масло като средство за красота.

Джинджифил

Друг много интересен факт относно приложението на маслото е, че можете да го използвате във вашите ястия. Добавяйте го в различни сосове, ястия с месо, супи и салати. Не пренебрегвайте огромното приложение, което има маслото от джинджифил.

Виж повече

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати