ezine.bg»Статии»Красота»Грим»Как правилно да нанасяме червилото?

Как правилно да нанасяме червилото?

Как правилно да нанасяме червилото?

Червилото е една от най-популярните и универсални форми на грим. Как правилно да нанасяме червилото? Въпреки че всяка от нас си има свои собствени методи и трикове за поставяне на червило, ако следвате тези стъпки, ще получите един съвършен завършек.

Ексфолиране и овлажняване

Първо трябва да подготвите устните си. От съществено значение е те да са във възможно най-доброто състояние, за да има червилото ви безупречен вид. Първото нещо, което трябва да направите, е да ексфолирате устните си, за да премахнете всички мъртви клетки.

Има много фини начини на ексфолиране, но едни от най-популярните са: използването на четка за зъби и влажна хавлиена кърпа.

Как правилно да нанасяме червилото?

Можете също така да си направите нежен домашен ексфолиант и за това ще са ви нужни само малко зехтин, мед и кафява захар.

Следващата стъпка е овлажняването на устните. Може да нанесете балсам за устни и да го оставите да подейства за няколко минути. Най-добрият вариант обаче е, ако нанесете балсама вечерта и да го оставите да действа през цялата нощ, по този начин ще премахнете лесно всички мъртви клетки на сутринта.

Основа за устни

Нанасянето на основа върху устните ще помогне на червилото ви да се запази за по-дълго време и да не се разтече. За основа на устните може да използвате коректор или фон дьо тен. Ако пък решите да използвате пудра, уверете се, че сте отстранили излишъка, същото важи за фон дьо тена и коректора.

Молив за устни

Как правилно да нанасяме червилото?

Що се отнася до молива за устни, има много и различни съвети. Някои гримьори предлагат моливът да бъде като цвета на кожата ви, а други смятат, че е по-добре моливът да бъде в тон с червилото ви. Можете да пробвате и двата варианта, така ще разберете кой е най-добрият за вас.

Нанасянето на червилото

Червилото се слага по следния начин: като започнете от центъра и се движите навън. Трябва да нанесете поне два слоя и да попиете със салфетка. За да избегнете оцветяване на зъбите, преди да нанесете червилото може да сложите пръст в устата си и да затворите устните около него. Ако червилото ви потече или се размаже, използвайте коректор, за да го коригирате.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати