ezine.bg»Статии»Красота»Лице и Тяло»Шведски масаж - ползи и приложение

Шведски масаж - ползи и приложение

Румяна СалалийскаРумяна Салалийска
Ветеран
38314327
Шведски масаж - ползи и приложение
UV стерилизатор за четки за зъби + дозатор
Практичен аксесоар за вашия дом:
UV стерилизатор за четки за зъби + дозатор
49.00 лв.
Виж ››

Шведският масаж е разработен от Петер Хенрих Линг, (1776-1839) шведски лекар и спортист, който комбинира китайските техники за медицински масаж със спортна медицина, за да създаде техника за намаляване на болезнеността на мускулите, увеличаване на гъвкавостта и общото здравословно състояние.

Методите на шведския масаж включват дълги и плъзгащи се движения, вибрации, потупване и триене. Към тези движения масажистите включват също разтягане за удължаване на мускулатурата и стабилизиране на ставите.

Ползи от шведския масаж

Повечето изследвания показват както психично-емоционални, така и физически ползи от шведския масаж. Един 45 минутен шведски масаж, направен от професионалист, увеличава серотонина, допамина и окситоцина, които помагат за балансиране и повишаване на настроението.

По-скорошно проучване разгледа много внимателно физическите ползи от масажа. Това проучване е проведено с 400 възрастни, които се оплакват от умерена до много силна болки в долната част на гърба, които са продължили три или повече месеца. В края на проучването 45-50% от участниците съобщават, че болката е почти или напълно изчезнала.

Има още много предимства от шведския масаж, като:

Пълна релаксация

Шведски масаж

Шведският масаж едновременно успокоява нервната система и отпуска мускулното напрежение.

Намалява стреса

Стресът може да се прояви в тялото с повишено мускулно напрежение и остри болки. Шведският масаж помага за изчистване на тялото и ума от всички нежелани реакции на стрес.

Подобрява кръвообращението

Масажът разширява кръвоносните съдове и мембранните пори в тялото, подобрявайки способността на тялото ви да доставя свежа кръв до всички мускули и органи.

Шведски масаж - ползи и приложение

Подобрява настроението

Изследванията показват повишени нива на серотонин и допамин след такъв масаж, а те подобряват настроението и дават усещането за емоционално благополучие.

Укрепва имунитета

Тъй като шведския масаж насърчава притока на лимфна течност, той увеличава лимфоцитите и имунните клетки, които се произвеждат в лимфните възли.

Повече енергия

Увеличаването на циркулацията означава също и повече кислород, което води до увеличаване на енергията.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest