Вземането на вана е цяло изкуство

Вана

Вземането на вана е цяло изкуство. Със СПА-салон можете да се уредите и у дома. Соли, ароматна пяна, билки и етерични масла ще ви доставят удоволствие и ще ви помогнат за облекчаване на стреса.

Домашното СПА си има своите тайни. Започнете водните процедури с почистване на тялото със скраб, за да могат етеричните масла да проникнат по-добре в кожата. Водата трябва да достигне до гърдите ви. Температура на водата не трябва да надвишава 37-38 градуса. 20-25 минути в лечебната баня са достатъчни. Направете си втора вана чак след 2-3 дни.

Много горещата вода няма да доведе до нужния ефект, а точно обратното - ще натовари сърцето, ще се чувствате уморени и ще изпитате нужна за сън. Ваната е противопоказна за суха и чувствителна кожа с тънки капиляри, тъй като кожата ще бъде дълго зачервена и може да се стигне до възпаления.

Етеричните масла са от голямо значение за ваната. Но ако просто капнете от тях във водата, ще изхабите маслото. Етеричните масла трябва първо да се разтворят в мляко или соли за вана, след което да се добавят във водата.

Етерични масла

В козметичните магазини се продават перлички с масло, чията обвивка е разтворима. Те вече се хвърлят направо във ваната, за да се разтворят. Подмладяващ ефект има ваната с морска сол с водорасли. Солта повишава кръвния поток, увеличава делението на клетки, следователно кожата бързо се обновява. Използвайте 100-300 грама морска сол за една вана.

Структурата на пяната за вана включва натурални етерични масла и билкови екстракти. Поставя се толкова пяна, колкото може да побере дланта ви. Често в пяната за вана фигурират и екстракти от водорасли като съставка. Те хидратират кожата, подобряват нейната еластичност, изглажда фините бръчици, премахва токсините от организма, подобряват обмяната на веществата.

Много ползени са ваните с морска сол в добавка с натурални етерични масла от лечебни растения. Например една сутрешна вана с портокал или лимон ще увеличи притока на сили преди работния ден.

Вечерта релаксиращ ефект ще има вана с лавандула, мента и борови екстракти, които успокояват и овлажняват кожата.

Виж повече

Рейтинг

5 2
4 3
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати