ezine.bg»Статии»Красота»Митове и истини за ботокса

Митове и истини за ботокса

Митове и истини за ботокса

Красотата и младостта никога няма да излязат от мода. Ето защо, интересът към инжекциите с ботокс също не спада вече в продължение на години.

Е, да, ако се отървем от бръчките, ще си върнем чара на младостта. За ботокса се чуват различни коментари: и лоши, и добри. Няма спор, че неговата употреба в козметиката е велико постижение, но не и чудо. На чудодейните свойства на ботокса се натъкнал за пръв път през 1970 година американският офталмолог Алън Скот, който открива въздействието на ботулиновият токсин върху някои мускули.

След което на учените не им трябва дълго време, за да се сетят, че могат да използват откритието в областта на козметологията. И бързо ботоксът се превръща в едно от най-популярните средства за борба с бръчките.

Нервно-паралитичното вещество ботокс дава много добри резултати и няма странични ефекти. Инжектирането на ботокс парализира временно някои лицеви мускули. Ботоксът прави невъзможно съкращаването им за известен период от време. По този начин се възпрепятства образуването на нови бръчки и задълбочаването на вече съществуващите.

Разбира се, през годините ботоксът е обграден с много митове, които сега ще се опитаме да разсеем.

Мит: Ботоксът е вреден за организма, той го трови и нарушава нервната система

Ботоксът се явява лекарствен препарат, който между другото се назначава дори и при деца. Ботоксът се назначава също при лечение на късогледство, при детска церебрална парализа. Вече повече от 35 години ботоксът е неведнъж проучен и е позволен за използване от десетки здравни организации.

Мит: Ботокс - болезнена и нетрайна процедура!

Митове и истини за ботокса

В действителност процедурата по въвеждане на ботокс в естетичната медицина не предизвиква изразена болка. Защото от една страна лекарството се вкарва с много тънка игла и от друга страна, ако е необходимо, козметикът или медикът винаги преди инжектиране следва да приложи упойка или специален крем, който намалява чувствителността. Ефектът от инжекцията трае около шест месеца. След което можете да продължите с нова доза.

Мит: Ботоксът може да изкриви лицето ви

Ако процедурата се извършва от опитен лекар, който правилно изчислява количеството на препарата и е усвоил техниката на инжектирането му, този ефект е изключен.

Мит: Ботоксът е подходящ за жени над четиридесет години

Към инжектиране с ботокс прибягват дори 25-30 годишни дами. Много експерти са на мнение, че това предотвратява стареенето на кожата в тази възраст и помага да се запази и удължи младостта.

Но в коя точно възраст да започнете с инжекциите, е въпрос, към който трябва да се подходи индивидуално и да решите това ще ви помогне само един опитен специалист.

Мит: Ботоксът е чудо!

Ботоксът със сигурност е един огромен напредъка в медицината. Но не може да бъде наречено чудо, тъй като неговият ефект е ограничен. Както споменахме по-горе, трае до 6 месеца. Една процедура обикновено отнема 15-20 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати