Гримът през зимния сезон

зимен грим

Гримът е нещо, което може напълно да промени начина, по който другите ни възприемат като личност. Според мъжкото мнение, гримираните жени излъчват повече престиж.

Това е така, защото различните компоненти на добрия макиаж могат да създадат илюзия за блестяща кожа, изразителни очи, плътни и сочни устни и младежко излъчване. По тази причина полагането на грим е неизменна част от ежедневието на дамите.

Гримът се носи целогодишно и във всяка част на деня. През различните сезони той мени основните си характеристики. През зимния сезон гримирането изисква повече време и грижа, защото кожата е суха и чувствителна от атмосферните условия. Добре е да се спазват някои условия, задължителни за тази рутинна иначе операция при жените.

Първата стъпка е поставяне на дневен крем за лице. Той е необходимо да бъде подхранващ, с по-тежка текстура, защото задачата му е да осигури интензивна защита от тежките климатични условия и ниските температури.

След кожата, за външните неблагоприятни условия трябва да се подготвят и устните. Те се напукват от студа и особено от силния вятър. Домашният ексфолиант от зехтин и бяла захар ще премахне мъртвите клетки и ще подхрани чувствителната кожа.

Следващият ход е нанасяне на тонален крем, който да изравни тена на лицето. Добре е да бъде под формата на крем-пудра и да се нанесе равномерно. Цветът му е от най-голямо значение, защото кожата през зимата е по-бледа и има нужда от повече цвят. При бледа кожа подходящи са прасковени до розови на цвят тонални кремове. Жените с по-червена кожа поради по-крехки капиляри е подходящо да ползват по-оранжеви до жълти тонални основи.

гримът през зимния сезон

Коректор се използва почти винаги за прикриване на тъмни сенки под очите или за зоната около носа, където често се получава зачервяване. Коректорът се избира да е с висока покривност. Нанася се на точки под очите и после се разнася равномерно. Ако е нужно да се сложи около носа, нека е с цвета на кожата.

Зимата не е сезон, който забранява бронзиращата пудра, ако е харесвана. Тя ще затопли лицето. Трябва много прецизно да се постави, за да не изглежда странно.

Ружът се избира със студен подтон. В хладното време навън нюансите се допълват перфектно. Веждите се запълват с молив или сенки за вежди.

Гримът върху очите започва с полагане на основа за сенки, за да издържи макиажа през целия ден. Следва нанасяне на лек кафяв подтон върху сгъвката на клепача, най-добре в студената гама. Самият клепач се подчертава със сив нюанс, а завършекът е опушена очна линия, която е моден хит на тази зима.

Червилото изисква тъмни тонове, а балсамът или гланцът са задължителни, за да бъдат подхранени устните.

За финал може да се нанесе малко фин хайлайтър със сатенен блясък върху изпъкналите зони на лицето, за да придаде здравословно сияние на целия грим.

Зимният грим е предизвикателство, защото изисква да бъде не само красив, но и полезен. Той напомня да се грижим добре за кожата си през зимата, за да остане съхранена и обгрижена през трудните студени месеци.

Виж повече

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати