Топ съвети за поддържане на кожата през зимата

Топ съвети за поддържане на кожата през зимата

Множество фактори през зимата изсушават нашата кожа, а това би могло да доведе до белене на горния ѝ слой и дори до образуване на малки рани. Но как бихме могли да запазим добрия си външен вид, ако кожата ни не изглежда добре?

Дори дамите с най-голям опит в грима биха се съгласили, че той не помага, ако повърхността на кожата ни не е здрава и нежна. Но не се притеснявайте – с помощта на няколко лесни съвета можете поддържате кожата си безупречна въпреки зимните условия.

Топ съвети за поддържане на кожата през зимата

Задължително ползвайте крем

Без значение дали сте вкъщи или навън, през зимните месеци винаги има условия, които драстично причиняват изсушаване и нараняват кожата. Студът, вятърът, климатиците, парното отопление, взимането на горещи душове – това са главните фактори, поради които кожата ни страда. По тази причина трябва да имате със себе си крем по всяко време. Малки опаковки крем са изключително удобни за носене в чантата или раницата.

Маски за кожа с естествен произход

Въпреки че има богат избор на овлажняващи кремове в магазините, рецептите за домашна козметика винаги са сигурен и натурален избор. Например медът. Той има антибактериално и овлажняващо действие, което гарантирано ще направи кожата ви по-нежна и ще излекува малките ранички.

Той е изключително лесен за употреба – само нанасяте тънък слой на лицето, ръцете или устните си, оставяте го да подейства за около 20 минути и измивате с топла, но не гореща вода.

Можете да го използвате в комбинация с други продукти под формата на маска, например с канела или с кафява захар като скраб. Ако изберете този вариант, е добре да нанесете друг вид овлажняващ крем върху кожата след това. Внимавайте с меда, ако имате алергия!

Топ съвети за поддържане на кожата през зимата

Останете хидратирани

Грижата за кожата през зимата не е само външна, но и вътрешна практика. Ако пиете достатъчно вода, кожата ви ще бъде много по-хидратирана. Понякога, независимо колко крем нанасяме и колко домашни маски прилагаме, кожата ни не може да се регенерира напълно и това се дължи на цялостната дехидратация на тялото ни. Приемайки достатъчно количество вода през деня, ние се грижим не само за кожата на лицето и ръцете ни, но и за кожата по тялото ни, която често остава пренебрегната.

Следвайки тези съвети вече няма да страдате от суровите условия на зимата. Винаги ще изглеждате сияйно, с гладка и блестяща кожа! А зимата може дори да се окаже не толкова лош сезон.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати