Как да запазите младежкия вид на ръцете си?

Ръце

Имайки предвид работата, която вършат, не е никак чудно, че ръцете ни остаряват бързо. Годините също оставя своя белег върху ръцете ни. С напредването на възрастта кожата на ръцете ни изтънява и мазнините намаляват. Намалява и еластичността, а това прави кожата полупрозрачна и набръчкана.

Всички ние ежедневно излагаме ръцете си на слънце и други вредни елементи. Също така честото миене на ръцете с гореща вода (особено през зимата) премахва естествените масла, които смазват кожата ни.

За щастие, има няколко неща, които можете да направите, за да запазите младежкия вид на ръцете си.

1. Защита

Използвайте слънцезащитен крем (SPF 50 или по-висок) и го прилагайте често. Носете ръкавици през зимата и най-вече когато използвате почистващи препарати.

2. Овлажняване

Подхранване на ръце

Поддържането на ръцете хидратирани, е ключът към красивата кожа. Нанасяйте крем за ръце или лосиони през целия ден. Това ще помогне да се запази еластичността на кожата.

3. Ексфолиране

Сухата кожа е мъртва кожа. Използвайте смес от лимон и захар, за да ексфолирате и тонизирате кожата на ръцете си и след това нанесете крем с ланолин.

4. Козметични процедури

Можете да провеждате периодични лечебни процедури, като дермоабразио, химическо ексфолиране и лазерно рефлексиране. Тези процедури помагат да се подобри текстурата и тонуса на кожата ви, освен това коригира неравномерната пигментация.

5. Инжектиране на мазнини

Кожа на ръцете

Ако много държите да запазите кожата на ръцете си за по-дълго време, инжектирането на мазнини, е един от най-ефективните методи. Тази процедура се извършва по следния начин: извлича се мазнина от корема, дупето или бедрата и се инжектира в ръцете. Важно е да знаете, че тази процедура се прави само от лекар, а възстановителният процес отнема около една две седмици.

Виж повече

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати