Как да укрепите чупливите нокти

Чупливи нокти

Добре поддържаният маникюр е нашата визитна картичка. Здравите и красиви нокти са индикатор за добро здраве и висока хигиена, затова и винаги правят приятно впечатление на хората, с които общуваме.

Но, за съжаление има моменти, в които ноктите ни не изглеждат така, както ни се иска – стават чупливи, нокътната плочка се цепи на слоеве, а лакът за нокти изобщо не издържа. За щастие, всичко това е поправимо с малки корекции в режима на хранене и начина на живот. Има как да укрепите чупливите нокти!

Възможно е да имате дефицит на биотин. Това се случва при лоша диета или някои генетични изменения. Може да си помогнете, като увеличите приема на храни, богати на витамин В7 като домати, марули, моркови, пилешко, ядки, гъби, мляко и млечни продукти. Също така биотин се продава и като хранителна добавка. В допълнение към него може да приемате фолиева киселина, както и рибено масло, което е богато на омега-3 мастни киселини.

Като цяло, за здравето на ноктите е много важен и режимът ви на хранене, затова се уверете, че доставяте на тялото си достатъчно минерали и витамини посредством диетата си.

Може да се сдобиете с чупливи нокти, ако мокрите ръцете си твърде често. Използвайте гумени ръкавици, когато миете чинии и чистите в банята. Също така ги дръжте възможно най-малко под водата, докато се къпете.

Приемането на достатъчно вода е важно за здравето не само на ноктите, но и на кожата ви като цяло. Когато сте дехидратирани, ноктите ви започват да се цепят и белят.

Внимателно подбирайте какви продукти ползвате. Лакочистителите с ацетон са много агресивни към ноктите и ги изсушават. Ако имате перманентен лак от типа на гел и акрил, никога не го сваляйте сами, защото вероятно ще съсипете нокътната си плочка. Същото важи за изкуствените нокти, които изобщо не се препоръчителни, ако искате да имате естествено красиви ръце.

Укрепете чупливите нокти

Също така няколко пъти в годината си правете почивки и оставяйте ноктите си да дишат без лак.

Колкото по-къси са ноктите ви, толкова по-здрави ще бъдат. Дългите нокти се захабяват бързо и се чупят много по-лесно.

Пилете ноктите само в една посока - ако разхождате пилата наляво и надясно по ноктите, това ще ги направи по-слаби и чупливи.

Използвайте редовно балсам и крем за ръце, като не пропускате да намажете с него ноктите и кожичките им.

И не на последно място, никога не подценявайте добрия масаж на ръцете, който ще подобри циркулацията на кръв и укрепва чупливи нокти.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати