Достъпни продукти, които поддържат младостта на кожата

младолика кожа

Младостта е въпрос на избор, на грижа за собственото си тяло, но най-вече състояние на духа. Няма човек, който да не иска да запази колкото се може по-дълго своят младолик външен вид, като това може да се дължи както на гените, които носим, така и на начина, по който се грижим за себе си.

За съжаление на мнозина няма универсален източник на младост, но един от най-лесните начини да се поддържате кожата си в отлична форма е като внимавате какво хапвате и полагате ежедневни грижи за нея.

Разнообразната и качествена храна ще спомогне на тялото да се справи с уврежданията, причинени не само от стареене, но и от замърсена околна среда, стрес и токсини. Ключово за доброто здраве и външен вид си остава избягването на диети, основани на ниски хранителни стойности.

Не е нужно да разполагате с големи финанси, за да се радвате на здрава и блестяща кожа. Ето и най-достъпните продукти за поддържане на свеж младежки вид на кожата:

Вода

водата подмладява кожата

Ключово за здравето на кожата си остава консумирането на вода в оптимални количества. Тяло, което не е достатъчно хидратирано, си личи отдалеч по кожата - тя е вяла, отпусната, без блясък и доста суха.

Богати на антиоксиданти храни

Списъкът с храни, които са богати на антиоксиданти, е дълъг и в него със сигурност ще намерите продукти, които ви допадат и бихте консумирали с удоволствие. Заложете на спанака, малините, ядките, тъмните сортове грозде, черния шоколад, зеления чай и кожата ви буквално ще сияе.

Био храни

Съгласни сме, че е трудно да се набавят, но винаги, когато имате възможност, заложете на био храните, защото по този начин по естествен път ще ограничите приема на токсини.

Слънцето - приятел и враг

слънцето помага за младостта на кожата

Допълваме списъка с достъпни продукти, които се грижат за кожата със … слънцето, което обаче може да бъде ваш приятел или враг. Трябва да се излагате на слънце умерено и с мярка, като задължително избягвате часовете, в които слънчевите лъчи са най-силни. А ако това е невъзможно, задължително използвайте слънцезащитни продукти.

Растения в дома

Домашните растения не само подобряват интериора на помещенията, но се грижат и за качеството на въздуха в помещенията по-добре от всеки изкуствен филтър. А доброто качество на въздуха със сигурност няма как да не подобри добрия ви външен вид.

Обогатете диетата си с мазнини

Обогатете диетата си с мазнини и ще се радвате на здрава кожа с младежки вид. Разбира се излишно е да уточняваме, че става дума за здравословни мазнини - като тези, които ни доставя консумацията на авокадо, ленено семе, ядки, мазна риба, зехтин и т.н.

И не забравяйте, че най-добрият доктор и козметик за вашата кожа си остава сънят - в добре проветрено помещение и в нужното за организма количество и качество.

Виж повече

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати