Грешки в грижата за веждите, които ви състаряват

Твърде дебели вежди

Веждите са рамките на нашето лице, затова е наистина важно как точно ще ги оформите. Понякога в прекалената си грижа за лицето си обаче допускаме груби грешки спрямо веждите си и те ни карат да изглеждаме по-стари. Вижте по-долу кои са грешките в грижата за веждите ни, които ни състаряват.

1. Използвате грешните масла

Някои масла спомагат за сгъстяване на веждите. Въпреки това внимавайте кога ги нанасяте. Ако ги нанесете преди излизане, това може да направи веждите ви мазни и да ви състари.

2. Избирате неподходящ цвят за вежди

Някои момичета потъмняват вежди си или ги пребоядисват в изцяло различен цвят. Когато избирате сенки или молив за вежди, е добре те да са съобразени с основния цвят на косъмчетата.

Оцветени вежди

По правило средствата за запълване или оцветяване на вежди трябва да са един или два тона по-тъмни, а не повече. Внимавайте и с изрусяването на веждите, това може да ви докара много неприятни нюанси.

3. Не използвате специални продукти за вежди

На пазара неслучайно има специализирани продукти. Те са направени с идеята да се преливат с косъмчетата и веждите ви да изглеждат естествено. Ако решите да оформите веждите си с подръчни средства обаче, може да се окажете с карикатурна и състарена визия.

4. Удебелявате веждите си твърде много

Грешен ъгъл за оформяне на веждите

Удебелените вежди бяха на мода дълго време. Те определено правят погледа по-изразителен. Но ако прекалите с потъмняването и удебеляването, може да се състарите и загрозите.

5. Изтънявате много веждите си

Правилното оформяне на веждите е важно за визията, но всичко трябва да е с мярка. Ако изтъните веждите си прекалено, ще се състарите и ще изглеждате нелепо.

6. Избирате неподходящ ъгъл на веждите

Не изтънявайте веждите си прекалено

Груба грешка в грижата за веждите е да ги оформите под ъгъл неподходящ за вашата форма на лицето. Можете да си спестите този момент, като просто се доверите на козметик, който да оформи веждите ви професионално.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати