Как най-дълго да запазите гел лака си в добър вид

Гел

Създаването на гел лак е сред най-добрите козметични хрумвания, защото за всяка дама той означава не само перфектен маникюр, но и дълготраен.

Вместо да се лакирате или да посещавате маникюриста си на всеки 4-5 дни, благодарение на гел лака вие можете да се радвате на красиви нокти в продължение на няколко седмици.

И все пак, има няколко трика, които ще ви позволят да запазите гел лака си за по-дълго време. Ето какво трябва да знаете в тази връзка:

1. По отношение на избора ви на маникюрист не трябва да правите никакви компромиси. Невинаги по-евтиното излиза наистина по-евтино и това важи особено много за избора ви на маникюрист. Колкото по-опитен е той, толкова по-правилно ще нанася гел лака върху ноктите ви. А качеството обикновено е по-скъпо. Тук е момента да кажем, че за адекватна цена за гел лак се приема 25- 35 лв. Ако заплащате за маникюр с гел лак под 20 лв, то вероятно той не използва качествени продукти или пък не е квалифициран за подобна дейност.

2. Следете маникюриста ви да използва едни и същи марки, защото това е много важно за дълготрайността на лака ви. Не е добра идея цветните лакове да са една марка, а топ лака или основата - друга. Това правило трябва да спазвате и вие, ако се лакирате с гел лак в домашни условия и искате да запазите гел лака си.

3. Да, ноктите с гел лак са изключително здрави, но това съвсем не означава, че трябва целенасочено да изпробвате здравината им чрез чоплене, чегъртане, драстичен натиск върху различни повърхности и т.н.

4. Не забравяйте, че дори и скрити под гел лак, ноктите имат нужда от хидратация, подобно на ръцете ви. Нанасяйте редовно върху кожичките на ноктите си омекотяващи и заздравящи продукти.

Носете ръкавици, за да пазите гел лака

5. Когато извършвате стандартна кухненска работа като миене на чинии или чистене на фурна или кухненски плотове, винаги използвайте ръкавици. Те ще предпазят не само ноктите ви, но и ръцете ви от вредното влияние на препаратите.

6. Оставете ноктите си да дишат веднъж на няколко месеца. През този период не използвайте никакъв лак, а само заздравител за нокти.

Ако съумеете да спазите всичко казано дотук, ще се радвате много по-дълго време на красиви нокти.

Виж повече

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати